fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Remmentestdag op eerste teststraat van Nederland

Foto: Fred Libochant

Tientallen klanten lieten hun combinaties testen tijdens de remmentestdag bij Kraakman in Hillegom. Bij deze vestiging is de eerste Agro remmen teststraat van dit type in Nederland, en is APK 3 en NMI goedgekeurd. Van afkeur was bij geen van de aangeboden combinaties sprake, maar de helft had wel een onderhoudsbeurt nodig door een te grote afwijking van de remmen tussen links en rechts.

Martijn van Katwijk, werkplaatschef bij Kraakman: “De remmentest voeren we in ongeveer een kwartier uit. Dan weet je gelijk waar je aan toe bent. De remvertraging van de trekker moet minimaal 4.5 M/S zijn. Voor gebruikte aanhangers zijn op dit moment geen keuringseisen, maar bij minder als 4.5m/s remvertraging of een remverschil van bijvoorbeeld 10% a 15% adviseren we toch echt om dit op te lossen. Niet alleen voor de bestuurder van de combinatie, maar ook voor het overige verkeer.”

Omdat de teststraat van Kraakman ook voor Nederland nog nieuw is, merkt Van Katwijk dat klanten in het begin nog wat afwachtend waren. “Inmiddels zien zij steeds meer het belang in van het testen van de remmen van een combinatie”. Hoewel de door Kraakman georganiseerde testdag is geweest, kunnen klanten die twijfelen aan de remkwaliteit van hun combinatie gewoon nog en afspraak maken voor het testen van hun remmen in Hillegom.

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

John Deere: Kraakman lijft dealer Geert-Jan De Kok in

John Deer dealer Kraakman neemt per 1 januari 2022 de bedrijven van Geert-Jan de Kok over
Afbeelding artikel

AVR naar Zuid-Hollandse eilanden, Grimme naar MCF en ZHE

De Belgische fabrikant AVR biedt de producten aan via de twee ex-Stehouwer vestigingen. Dit doen ze in overleg met Kraakman. AVR...
Afbeelding artikel

Kraakman BV: ‘Groei en imago gaan altijd samen op’

Nu Kraakman de John Deere-vestigingen van Agrimachines (en kort ervoor ook Staadegaard) heeft overgenomen, lijkt het weer rustig in het Nederlandse...
Beheer
WP Admin