Terug naar nieuwsoverzicht

Registreer óók voertuigen met GV-kenteken

Wanneer het voertuig met GV-kenteken niet voor 1 januari 2022 wordt geregistreerd vervalt het GV-kenteken. Foto: Martijn ter Horst

Bestaande (land)bouwvoertuigen met een GV-kenteken moeten ook in 2021 worden geregistreerd bij de RDW. Bestaande GV-kentekens blijven ook na 2021 geldig mits deze voor 1 januari 2022 opnieuw tenaam zijn gesteld.

Een normale voertuigregistratie kost €18,- maar als het voertuig al een kenteken voor grensverkeer (GV-kenteken) heeft, dan kan het GV-kenteken omgezet worden voor €10,40. Het afgegeven grensverkeerkenteken voer je in bij de registratie van het voertuig. Dit wordt dan het officiële kentekennummer. De huidige GV-kentekenplaat mag gebruikt worden als dit een geldige kentekenplaat is. Een geldige kentekenplaat is geel, met een zwart kader, en een blauw vlak met het EU-symbool en het NL-teken. Voldoet de GV-kentekenplaat hier niet aan, dan moet er alsnog een kenteken aangevraagd worden.

Registratie na 1 januari 2021

Wanneer het voertuig met GV-kenteken niet voor 1 januari 2022 wordt geregistreerd vervalt het GV-kenteken. Bij registratie van een GV-voertuig na 2021 moet het voertuig eerst gekeurd worden door de RDW. Voor het keuren van voertuigen brengt de RDW keuringskosten in rekening.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Blog | ‘Ford-New Holland aan kop in top vijf trekkermerken’

Volgens RDW-registraties staat John Deere op plek 1, maar helemaal eerlijk is de top 5-lijst niet.
Afbeelding artikel

Stand van zaken uitgifte landbouwkentekenbewijzen

De RDW meldt volop bezig te zijn met het verwerken van de vele registratie aanvragen die gedaan zijn aan het einde...
Afbeelding artikel

Aantal geregistreerde trekkers overtreft verwachtingen

Er zijn heel veel (land)bouwvoertuigen in Nederland, zelfs meer trekkers dan vrachtwagens. Het aantal geregistreerde voertuigen heeft alle verwachtingen overtroffen. TREKKER...
Beheer
WP Admin