fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Registreer óók voertuigen met GV-kenteken

Wanneer het voertuig met GV-kenteken niet voor 1 januari 2022 wordt geregistreerd vervalt het GV-kenteken. Foto: Martijn ter Horst

Bestaande (land)bouwvoertuigen met een GV-kenteken moeten ook in 2021 worden geregistreerd bij de RDW. Bestaande GV-kentekens blijven ook na 2021 geldig mits deze voor 1 januari 2022 opnieuw tenaam zijn gesteld.

Een normale voertuigregistratie kost €18,- maar als het voertuig al een kenteken voor grensverkeer (GV-kenteken) heeft, dan kan het GV-kenteken omgezet worden voor €10,40. Het afgegeven grensverkeerkenteken voer je in bij de registratie van het voertuig. Dit wordt dan het officiële kentekennummer. De huidige GV-kentekenplaat mag gebruikt worden als dit een geldige kentekenplaat is. Een geldige kentekenplaat is geel, met een zwart kader, en een blauw vlak met het EU-symbool en het NL-teken. Voldoet de GV-kentekenplaat hier niet aan, dan moet er alsnog een kenteken aangevraagd worden.

Registratie na 1 januari 2021

Wanneer het voertuig met GV-kenteken niet voor 1 januari 2022 wordt geregistreerd vervalt het GV-kenteken. Bij registratie van een GV-voertuig na 2021 moet het voertuig eerst gekeurd worden door de RDW. Voor het keuren van voertuigen brengt de RDW keuringskosten in rekening.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Verkoop John Deere-trekkers plust 29% in Nederland

In de eerste helft van 2023 zijn 115 John Deere-trekkers (+29%) meer op kenteken gezet ten opzichte van 2022. Steyr en...
Afbeelding artikel

Zo krijgt een nieuwe machine RDW-goedkeuring

Je mag met landbouwtrekkers alleen op de weg rijden als ze gekentekend zijn. Wat komt er zoal kijken bij een RDW-goedkeuring?
Afbeelding artikel

Trekker niet op kenteken verzekerd? € 400 boete

RDW kondigt aan vanaf 1 januari actief te gaan controleren op de verzekering op kenteken van (land)bouwvoertuigen.
Beheer
WP Admin