Terug naar nieuwsoverzicht

European Superpull ter ziele

Een 42e edtie van de European Superpull zit er niet meer in.

Er komt geen nieuwe European Superpull meer in Ahoy Rotterdam. Teruglopende bezoekersaantallen gedurende de laatste jaren maken een herstart van het evenement na de gedwongen coronastop onhaalbaar.

Neighbours Nightmare in actie in de 3,5 ton Pro Stock-klasse tijdens de Superpull, editie 38.

Neighbours Nightmare in actie in de 3,5 ton Pro Stock-klasse tijdens de Superpull, editie 38.

Sinds de start in 1978 vonden 41 afleveringen van de European Superpull plaats. De laatste keer was op 16 maart 2019. Vaste waarde al die jaren was het Ahoy-complex in Rotterdam. De laatste jaren liepen de bezoekersaantallen van het indoor tractorpulling-event echter terug, en ontstonden vraagtekens ten aanzien van de levensvatbaarheid van het spektakel. Na een door corona afgedwongen bezinningsperiode heeft organisator Rotterdam Ahoy nu besloten dat er geen hervatting van de European Superpull komt.

Het evenement kreeg niet meer genoeg volk op de been om het gigantische Ahoy' te vullen.

Het evenement kreeg niet meer genoeg volk op de been om het gigantische Ahoy’ te vullen.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Blog | ‘Tractorpullen zonder rook?’

Toen TREKKER-redacteur Marcel Klein Braskamp als klein kereltje voor het eerst een tractorpullingwedstrijd bezocht, maakte vooral de rook indruk.
Afbeelding artikel

Brede band verdicht bodem dieper

Hoe minder druk per vierkante centimeter, hoe minder verdichting. Dat pleit voor brede banden. Maar het staat ook vast dat een...
Afbeelding artikel

Fabrikanten kiezen ook Innov-Agri om innovaties te tonen

Innov-Agri is vooral een thuiswedstrijd voor Franse werktuigenfabrikanten. Op Innov-Agri is ruimte voor demo’s en daar maakten vooral de robotfabrikanten, veelal...
Beheer
WP Admin