fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Profi XL completeert nieuwe reeks Vredo-zodenbemesters

De Profi XL 18 op de voorgrond bestaat uit zeven delen die onafhankelijk pendelend de bodem volgen. De XL 15 klapt in/uit in vijf delen.

Vredo Dodewaard stelde twee nieuwe prototypen zodenbemesters in bedrijf, de Profi XL 15 en 18. De getallen verwijzen naar de werkbreedte.

Vredo vernieuwt dit jaar zijn programma zodenbemesters. De in het voorjaar gepresenteerde Profi-serie kende al werkbreedtes van 7,5 tot 12 meter, en nu dekt Vredo de marktvraag af met de zeer brede 18 meterversie en eentje van 15 meter. De Profi en Profi XL zijn voor loonwerkers en grote bedrijven gedacht; de Profi Eco (van 5,25 tot 7,5 meter) is meer een instap/boerenmachine.

Lees verder onder de foto

In transport vouwt de bemester zo op dat zelfs de 18 metermachinbe binnen de wettelijke maximumafmetingen blijft.

In transport vouwt de bemester zo op dat zelfs de 18 metermachine binnen de wettelijke maximumafmetingen blijft.

Bodemvolgend

De Profi XL 18 heeft een uitklapconstructie in zeven delen. Die zijn individueel bodemvolgend. Samen met de Duo-elementen (dubbele V-schijven) garandeert dat een even diepe mestplaatsing over de volle werkbreedte. Door de frameconstructie is het met een eenvoudig in te stellen voorspanning mogelijk om de bemester bol of juist hol in te stellen. De bemester komt naar keuze met een hydraulische afsluiter (standaard de hele boom ineens, optie is deelbreedteschakeling, en weer als optie gps-gestuurd via Isobus) óf met pneumatische afsluiters voor de 24 secties van elk 75 centimeter afzonderlijk.

De XL 15 klapt in/uit in vijf delen en telt 20 secties, standaard met pneumatische afsluiters. De sectieafsluiting werkt bij beide nieuwe typen als aan/uit, om geren te kunnen bemesten. Het is dus niet mogelijk de mestafgifte per sectie te regelen, wel is de afgifte traploos centraal te variëren voor de alle ingeschakelde secties samen.

Verdelers en slangen

Twee stuks Vogelsang ExaCut ECQ-verdelers met 48 openingen verzorgen een exacte dwars- en langsverdeling van de mest. Met hydraulische cilinders klappen ze voor transport naar onderen, waardoor de machine binnen de wettelijke normen blijft. De 40 mm dikke, even lange slangen verdelen de mest met een minimum aan bochten en knikken over de hele werkbreedte.

Lees verder onder de foto

Alle 40 mm dikke slangen zijn van verdeler tot uitloop even lang, en dankzij de nette slanghouders zijn er zo min mogelijk bochten of knikken.

Alle 40 mm dikke slangen zijn van verdeler tot uitloop even lang, en dankzij de nette slanghouders zijn er zo min mogelijk bochten of knikken.

Nu te koop

Vredo heeft dit seizoen van beide XL-typen een prototype aan het werk in de praktijk. Ondertussen bouwt het al aan machines die dit najaar/winter kunnen worden uitgeleverd. Voor prijzen kunnen belangstellenden rechtstreeks contact opnemen met het bedrijf.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

13 zodenbemesters met werkbreedtes van 8 tot 9 meter

Met 13 merken is het aanbod aan zodenbemesters in het segment tot 9 meter groot. TREKKER speurde de markt af en...
Afbeelding artikel

Bemester speciaal voor kunstmestvervanger

Slootsmid Mesttechniek ontwikkelde een nieuwe zodenbemester. Wat maakt deze bemester zo bijzonder?
Afbeelding artikel

Evers introduceert schijvenbemester tot 12 meter werkbreedte

Evers Agro introduceert de Toric XL-schijvenbemester. Deze is leverbaar met een werkbreedte van 9 of 12 meter.
Beheer
WP Admin