fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe tweerijige aardappelrooier van AVR

De Belgische fabrikant AVR brengt een nieuwe tweerijige verstek aardappelrooier op de markt. De Spirit 7200 met een zeven tons voorraadbunker. Daarnaast heeft de fabrikant enkele vernieuwingen doorgevoerd ten opzichte van de Spirit 6200.

 

De zeven tons bunker van de Spirit 7200 is 9,6m³ groot en heeft een breedte van twee meter. Een valbreker is optioneel. Deze is hydraulisch opklapbaar.

Lees verder onder de foto

De 7200 is de eerste tweerijige rooier die kan worden uitgerust met de optie AVR Connect. Daarmee is de machinedata voor de gebruiker online in te zien. Standaard worden de Spirit 7200’s uitgerust met een snelwisselbek. Zowel mechanische, als optioneel hydraulische, diepte-instelling is mogelijk.

Valhoogte zo klein mogelijk

Volgens AVR uniek in de markt, is dat de loof- en zeefmatten van deze rooier dicht langs elkaar lopen zodat de aardappels een minimale valhoogte hebben.

Lees verder onder de foto

Loof te lijf

De rooier heeft een extra loofscheidingssysteem in de vorm van een loofrol net voor de langsegelband. Ook zorgt een terugvoerband onder de loofmat ervoor dat aardappelen die pas laat “vallen”, in de machine blijven en dat het eventuele loof dat nog door de loofmat valt, wordt afgevoerd.

Eerste prototypes

De eerste twee prototypes hebben vorig jaar hun eerste werk in het veld gedaan. De eerste tien machines van de zogenaamde nul-serie gaan dit najaar het veld in. Serieproductie start in 2022. Prijs is ons op dit moment nog niet bekend.

 

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

AVR toont nieuwe MultiForce-frontfrees

Een goede pootbed-bereiding van de grond is cruciaal in de aardappelteelt. AVR voegde componenten van de front- en achterfrees samen tot...
Afbeelding artikel

AVR naar Zuid-Hollandse eilanden, Grimme naar MCF en ZHE

De Belgische fabrikant AVR biedt de producten aan via de twee ex-Stehouwer vestigingen. Dit doen ze in overleg met Kraakman. AVR...
Afbeelding artikel

Nieuwe opklapbare aanaarder van AVR

Belgische fabrikant AVR komt met een nieuwe opklapbare ridger voor mechanische onkruidbestrijding. Deze extra brede aanaarder is leverbaar voor seizoen 2021....
Beheer
WP Admin