fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

John Deere koopt Bear Flag Robotics

In 2019 demonstreerde Bear Flag Robotics enkele John Deere 6R-modellen en 8RT-rupstrekkers bij vollegrondsgroenteteler PNC Farms. Met behulp van camera, LiDAR en radar heeft de operator op afstand realtime inzicht in de bewerking en situatie. Zelfs via streaming video. Foto: Bear Flag Robotics.

Machinefabrikant John Deere heeft het Amerikaanse robotiseringsbedrijf Bear Flag Robotics gekocht voor omgerekend ruim €212 miljoen. De fabrikant wil hiermee de ontwikkeling van autonome machines versnellen.

John Deere heeft onlangs het Amerikaanse bedrijf Bear Flag Robotics overgenomen voor 250 miljoen dollar (omgerekend ruim €212 miljoen euro). Met deze overname wil John Deere de ontwikkeling van autonome trekkers en machines versnellen. Bear Flag Robotics, gevestigd in Silicon Valley, maakte in 2019 onderdeel uit van een start-up-programma van John Deere. Het bedrijf ontwikkelde een opbouwkit waarmee een trekker autonoom kan werken en leverde die kit aan een beperkt aantal agrarische bedrijven in de Verenigde Staten.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

John Deere introduceert nieuwe 5M-trekker

John Deere heeft zijn 5M-trekkerserie uitgebreid met model 5M 130.
Afbeelding artikel

Ruim 900 pk in nieuwe John Deere-kniktrekker

John Deere introduceerde woensdag 28 februari de grootste trekker die de fabrikant ooit gebouwd heeft: een 830 pk John Deere-kniktrekker.
Afbeelding artikel

John Deere verkocht ook in 2023 meeste trekkers in Nederland

John Deere was het best verkopende trekkermerk in 2023 in Nederland, en Agco verkocht als concern de meeste trekkers. Dat blijkt...
Beheer
WP Admin