fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Boris Schoepplein nieuwe CEO Royal Reesink

Komende man Boris Schoepplein (links) en Gerrit van der Scheer, die doorschuift naar de raad van commissarissen.

Per 1 augustus is Boris Schoepplein gestart als CEO bij Royal Reesink. Zijn voorganger Gerrit van der Scheer treedt toe tot de raad van commissarissen.

Boris Schoepplein heeft uitgebreide managementervaring en een brede internationale achtergrond in de machine-, auto- en kapitaalgoederenindustrie, waaronder ruim elf jaar bij het Agco-concern. Zijn expertise in bedrijfsstrategie, bedrijfstransformatie en waardecreatie-programma’s sluit volgens Reesink naadloos aan bij de doelstellingen van het bedrijf op de punten van groei en professionalisering. Royal Reesink is in de landbouw onder meer bekend als moederbedrijf van Kamps de Wild (Claas, Amazone).

Gerrit van der Scheer geeft dus als Chief Executive Officer het stokje door, maar blijft wel betrokken bij Reesink. In de eerste plaats als aandeelhouders, maar hij treedt ook als lid toe tot de Raad van Commissarissen. Hier richt hij zich op de relatie met leveranciers en M&A (mergers and aquisition, ofwel fusies en overnames). Van der Scheer was bijna 23 jaar bij Royal Reesink betrokken, waarvan 13 jaar als CEO. Onder zijn leiding groeide de omzet van het bedrijf van € 150 miljoen naar € 1 miljard nu. Er werken 2.500 werknemers verdeeld over twaalf landen.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Royal Reesink breidt activiteiten uit in Denemarken

Het Nederlandse Royal Reesink, de overkoepelende organisatie van onder andere Reesink Agri en Kamps de Wild, neemt het Deense Nicolaisen &...
Afbeelding artikel

Amazone neemt Braziliaanse strooierfabrikant MP Agro over

De Duitse werktuigenfabrikant Amazone neemt MP Agro over. Deze Braziliaanse fabrikant produceert voornamelijk kunstmeststrooiers.
Afbeelding artikel

Gerrit Marx wordt nieuwe CEO van CNH Industrial

Gerrit Marx wordt per 1 juli dit jaar CEO bij CNH Industrial, het moederbedrijf van trekkermerken New Holland, Case IH en...
Beheer
WP Admin