fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Amazone halfgedragen Tyrok 400-ploeg

De Tyrok 400 halfgedragen wentelploeg is alleen voor de grote bedrijven in Nederland. Maar kleinere, gedragen ploegen presenteert Amazone komend jaar.

De halfgedragen wentelploeg Tyrok 400 is er in drie varianten met zeven, acht of negen scharen. Hij heeft drie nieuwe kenmerken: SpeedBlade-risters waarmee je sneller kunt ploegen met minimale slijtage, ‘zacht’ wentelen door SmartTurn,

De Tyrok 400 volgt het type Hector op. De zeven-, acht- en negenscharen halfgedragen wentelploegen steunen achter op een extra groot steunwiel en zijn bedoeld voor de 400 pk-tractorklasse. Eigenlijk zijn ze wat groot voor de Nederlandse markt, maar de nieuwe technieken die Amazone introduceert op de Tyrok gaan we terugzien op de kleinere aanbouwploegen die de fabrikant momenteel ontwikkelt en komend jaar op de markt wil brengen.

SpeedBlade geeft meer capaciteit

De ploeg heeft het nieuwe SpeedBlade-ploegrister, dat een extra groot voorstuk heeft. Door de werksnelheid te verhogen van bijvoorbeeld 6 km/u naar maximaal 10 km/u, verschuift het punt met de meeste slijtage verder naar achteren, naar het midden van het ploegrister. Bij de Tyrok hoef je op den duur alleen dat deel van risterblad te vervangen, en niet het hele rister. Dat maakt het gebruik goedkoper. Amazone wijst verder op het breed ruimen van de voor, een pluspunt met het toenemende gebruik van bredere tractorbanden.

Tekst gaat verder onder foto

Bij slijtage is het niet nodig het hele rister te vervangen. Het deel voor het strokenrister volstaat.

Bij slijtage is het niet nodig het hele rister te vervangen. Het deel voor het strokenrister volstaat.

Gedempte wenteling

Tweede nieuwigheid is het SmartTurn-systeem. Dit remt op de kopakker het snelle wentelproces door de draaiende ploeg kort voor het voltooien van de draai tweemaal hydraulisch af te remmen. Vergelijk het met een soft-close-systeem bij keukenlades of wc-brillen. Dit leidt tot een materiaalsparend, dempend effect bij het wentelen. Het totale wentelproces blijft daarbij rap, en is binnen 9 seconden gedaan.

Breedteverstelling

De Tyrok heeft standaard mechanische werkbreedteverstelling. Optie is hydraulisch verstellen, en dat kan dan vanuit de cabine en traploos. De eerste voor wordt automatisch aangepast met AutoAdapt. Dit systeem maakt keurig aansluitend ploegwerk mogelijk.

De werkdiepteregeling loopt via het grote steunwiel. De standaard hydropneumatische vering ervan biedt veel rijcomfort en veiligheid tijdens transport.

De Tyrok 400 is nu al te koop. Vanafprijs is € 50.500 voor een zevenschaar met hydraulische werkdiepteverstelling en U40 risters voor lichtere grond.

De breedteverstelling van een Tyrok-ploeg kun je vanuit de cabine hydraulisch aanpassen (optie; standaard is de verstelling mechanisch).

De breedteverstelling van een Tyrok-ploeg kun je vanuit de cabine hydraulisch aanpassen (optie; standaard is de verstelling mechanisch).

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Oostenrijkse ploegenfabrikant Regent in financieel zwaar weer

Ploegenfabrikant Regent verkeert in financiële problemen. De fabrikant heeft bij 350 schuldeisers een schuld van €4 miljoen openstaan.
Afbeelding artikel

Koolstofploeg nog steeds in beeld

Machinefabrikant Lemken presenteert de Koralin-cultivator als onderdeel van regeneratieve landbouw (carbon farming) op Agritechnica 2023.
Afbeelding artikel

Pöttinger Servo 3000 Plus: toegankelijke ploeg

Pöttinger komt met de Servo 3000 Plus-ploegenserie als opvolger van de 35- en 35S-ploegen.
Beheer
WP Admin