fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Vervaet Haspel, goed bepakt voor sleepslangen

Bij Loonbedrijf Pieter van der Linde in Wanneperveen (Ov.) staat een unieke, omgebouwde Vervaet. Deze draagt alles mee wat nodig is voor het sleepslangen. Pieter van der Linde bouwde deze machine zelf op. Sinds voorjaar 2020 wordt de machine ingezet.

Lees verder onder de foto

Pieter van der Linde in het midden, met rechts Jasper Mulder en links Bernaut van der Linde.

Pieter van der Linde in het midden, met rechts Jasper Mulder en links Bernaut van der Linde.

Hoe bedenk je een machine als deze?

Ik wilde het sleepslangen met twee man kunnen doen. Daarvoor moest ik een machine hebben die al het benodigde mee kan nemen en die het werk voor ons eenvoudiger zou maken. Zo kunnen we met minder mensen meer voor elkaar krijgen.

En hoe ziet dat eruit?

Deze verbouwde Vervaet kan 2.500 meter slang meenemen. Er zit een draaikrans op om de slangen op te rollen, zodat we de machine langs de weg kunnen zetten en er niet mee het land op hoeven. Voorop staat de quad. Daarmee kunnen we over het land slangen aansluiten en naar de pomp. Die pomp heb ik trouwens ook zelf gebouwd. De machines zijn te bedienen via een tablet waardoor we niet hoeven terug te rijden om een machine in- of uit te schakelen. Dat kunnen we allemaal via de tablet regelen.

Lees verder onder de foto

Alles gaat mee op deze Vervaet, ook de Quad.

Overige specificaties?

Deze Vervaet is uitgerust met een luchtdrukwisselsysteem, overrijdplaten, pionnen, lampen: eigenlijk alles wat je nodig hebt om het land op te kunnen voor het sleepslangen. Ook in het donker. De slangen zijn overigens sleepslangen van hoge kwaliteit, anders trek je ze met het vermogen van deze machine makkelijk kapot. Dat is zonde. Vandaar dat we geïnvesteerd hebben in slangen die sterk genoeg zijn om die kracht aan te kunnen.

Lees verder onder de foto

In de slangen is goed geïnvesteerd. Deze zijn sterk genoeg voor de grote kracht die de machine levert. Daarnaast is deze Vervaet voorzien van overrijdplaten, voor als de slangen over de weg moeten.

Heb je de machine laten bouwen?

Nee, dat doe ik zelf. Mijn vrije uurtjes en de avonden besteed ik graag aan het bouwen van machines. Zoals de pompen die ik dus zelf heb gebouwd, of een lier voor zware machines. die zit achter de Fendt 900. En dus deze Vervaet. Over het (ver)bouwen denk ik eerst heel lang na. Wat heb ik nodig, hoe moet het eruit zien, hoe bouw ik dat op? Soms duurt dat proces een jaar voordat ik eindelijk begin met bouwen. Dat bouwen doe ik het liefst in één keer goed, ook gezien de kosten. Goed voorbereiden is daarin echt het halve werk. Voor de techniek, zoals het werken met de tablet, schakel ik hulp in vanuit mijn netwerk. Zo bouwen we samen aan iets unieks.

Aan de Vervaet begon ik in november 2019 te bouwen. In het voorjaar van 2020 had ik hem voor het eerst in gebruik. Tot nu toe ben ik er zeer tevreden over.

Ook voor de waarschuwingsborden en pionnen is ruimte gemaakt.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

​Vervaet Connect ook beschikbaar op machines vanaf bouwjaar 2011

Telemetriesysteem Vervaet Connect werkt nu ook op oudere bietenrooiers en mestzelfrijders vanaf bouwjaar 2011.
Afbeelding artikel

Double Twin Shift mesttank kan tegen zelfrijder op

Na de komst van een Kaweco Double Twin Shift mesttank kocht loonbedrijf Vragender er binnen een jaar een tweede bij. Volgens...
Afbeelding artikel

Digitaal realtime vervoersbewijs rVDM vervangt papieren mestbon

Vanaf 1 januari 2023 geef je het mestvervoer door met een realtime en digitaal Vervoersbewijs dierlijke mest (rVDM).
Beheer
WP Admin