Terug naar nieuwsoverzicht

Tweede generatie Steyr Terrus CVT

Trekkerfabrikant Steyr komt met een tweede generatie Terrus CVT. De grootste vernieuwing is het nieuw cabineontwerp met daarin een vernieuwd bedieningselementen.

De vernieuwde Terrus CVT-serie is uitgerust met een Multicontroller III-armleuning. Hierop zit een opnieuw ontworpen multifunctionele Multicontroller-hendel en de nieuwe ISOBUS-compatibele Infomat 1200 touchscreen-monitor. De monitor geeft een overzicht van alle trekkerfuncties. Je bedient hiermee bijvoorbeeld de hydrauliek, aftakas, motor en transmissie. Ook is het mogelijk camerabeelden op deze monitor te bekijken, bijvoorbeeld van een camera achterop een aanhanger.

Cabine update

De grootste veranderingen van de Terrus CVT bevinden zich in de cabine. Het geluidsniveau is teruggebracht tot 66 decibel. De zichtbaarheid vanuit de cabine is verbeterd. Dit is gedaan door de achter achterspatborden ter verlagen zodat er beter overheen gekeken kan worden. Ook de ruitenwissers zijn omlaag gezet en daarmee is het veegoppervlak 27% groter dan bij het vorige model.

Lees verder onder de foto

In de cabine is ook meer ruimte gemaakt om spullen op te ruimen. Zo is er een geïntegreerde koelbox onder de stoel met ruimte voor een lunchbox en twee frisdrankflessen.

Het weg- en werklichtpakket biedt maximaal veertien lichten in het dak, vier aan de voorkant van de cabine, twee op de achterspatborden en vier in de motorkap.

Telematica

Met het telematicasysteem op de nieuwe Terrus CVT kan je niet alleen data versturen, maar ook ontvangen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan veldkaarten. Met S-Fleet is het ook mogelijk dat de dealer vroegtijdig een waarschuwing kan geven bij mogelijke storingen, op basis van de gegevens van de trekker. Zo kan de chauffeur ook op afstand ondersteuning krijgen.

Lees verder onder de foto

Twee specificatiepakketten

De serie is verkrijgbaar met twee verschillende specificatiepakketten. Het eerste pakket heet ‘Evolution’ en bestaat uit functies zoals 165 of 220 l/min hydrauliek, vierversnellingsbak, elektronische parkeerrem, luxe cabineopties met airconditioning, passagiersstoel en cabinevering, voorasvering, Easy Tronic II kopakkermanagement, plus ISOBUS-opties van klasse II of III.

Bij het ‘Excellence’pakket komen daar nog premium luidsprekers, vijf elektro hydraulische achterkleppen en een standaard Power Beyond functie bovenop.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Heuver Tyres OEM-distributeur van Alliance-banden in Benelux

Heuver Tyres leverde al Alliance-banden aan bandenspecialisten en is nu ook OEM-distributeur van Alliance-banden in de Benelux.
Afbeelding artikel

CNH Industrial en One Smart Spray werken aan geavanceerd spuitsysteem

One Smart Spray komt binnenkort beschikbaar via de merken Case IH en New Holland
Afbeelding artikel

Yanmar start met verkoop autonome veldrobot YV01 in Frankrijk

Veldrobot YV01 van Yanmar weegt 1 ton. Bodemverdichting wordt daardoor tot een minimum beperkt, aldus de fabrikant.
Beheer
WP Admin