fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Schuurvondst: Amac veldspuit na 20 jaar uit de bosjes

Soms kom je bij toeval wel hele bijzondere machines tegen. Zo ook Stef Hooijman (Troostwijk Auctions & Waardering en Advies), die tijdens een rondje over het erf bij Karel Kennes (Loonbedrijf de Schalm) deze foto nam van een Amac veldspuit in de bosjes. Na 20 jaar kwam de machine recent van zijn plek, hij wordt namelijk aangeboden op de veiling van Troostwijk.

Lees verder onder de foto

Uit de singel getrokken en schoongespoten: klaar voor de veiling

Inmiddels staat hij als kavelnummer 41 tussen de veilingitems. De Amac SK veldspuit uit 1996 van Karel Kennes. Zo’n 20 jaar geleden nam hij de machine over van zijn oom. Hij had net een make-over gehad, maar helaas viel de machine onderweg stil. De oorzaak? “Onbekend. En hoewel ik hem graag had willen opknappen ontbreekt het me simpelweg aan tijd”, vertelt Karel. In die 20 jaar bleef de machine op zijn vaste plek op het terrein staan. Onder de bomen. “We hebben zelfs nog een keer een boom om moeten zagen omdat die er doorheen dreigde te groeien, maar dat vonden we ook zonde. Dat heeft die machine niet verdiend”. Toen Stef Hooijman van Troostwijk Auction een rondje over het erf kwam doen, wees Karel hem op de machine. Stef: “Ik moest maar even achter een bult grond gaan kijken, daar stond ook nog wel een machine. Dus dat deed ik, en daar stond deze bijzondere machine. We zijn nu zo’n twee maanden verder en de machine staat schoongespoten klaar voor de veiling. Hij start nu niet, maar het is wel een heel apart ding. Amac is een echt Nederlands begrip, maar uiteindelijk zijn er maar weinig van deze spuiten verkocht. Uiteraard staat er netje bij het kavel vermeld dat hij defect is en niet loopt. Wie deze machine koopt, koopt een avontuur”.

Omdat Kennes met het loonbedrijf steeds verder specialiseert in het verbeteren van de bodemconditie (C-Cycle), staan enkele tientallen weinig tot niet meer gebruikte machines nu op de veiling bij Troostwijk. Waaronder dus ook deze Amac.

Lees verder onder de foto

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

VIDEO | Akkergiganten: Valtra Q305 met Imants Cultermatic

De Valtra Q305 trekt met een gewicht van ruim 9 ton en 305 pk de Imants Cultermatic door de storende laag...
Afbeelding artikel

VIDEO | Akkergiganten: Dammann DT 3500H S5 zelfrijdende veldspuit

De Dammann DT3500H S5 heeft een werkbreedte van 33 m - naar wens 48 m - en een 12.000 litertank. De...
Afbeelding artikel

VIDEO | TREKKER-roadtrip door de Baltische Staten

TREKKER bezocht een minder bekende hoek van Europa: de Baltische Staten. Bekijk de TREKKER-roadtrip in Estland, Letland en Litouwen.
Beheer
WP Admin