fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Handelaar over zijn handel: ”Ik zet nergens vraagprijzen bij”

Christ Machielsen is bij Antens verantwoordelijk voor de wereldwijde handel in gebruikte trekkers en machines. Rechts eigenaar Toon Antens.

Op bezoek bij de firma Rijsbosch-Antens bv. De historie van deze John Deere – en voorheen Lanz – dealer gaat terug tot maar liefst 1863. Ondanks die rijke historie, veranderde de laatste paar jaar de handel in gebruikte machines en trekkers pas flink.

Bijzonder: de landgrens Nederland-België loopt dwars over het 1,1 hectare groot terrein van landbouwmechanisatiebedrijf en John Deere-dealer Rijsbosch-Antens bv. Het bedrijf heeft dan ook twee adressen op één locatie: een Nederlands (Baarle-Nassau) en een Belgisch adres (Baarle-Hertog). In 2014 opende Antens een tweede vestiging in het Belgische Brecht. Vanuit die vestiging worden dezelfde huismerken verkocht: John Deere, JCB, Schuitemaker-Veenhuis, Lemken en Kuhn.

Focus aangebracht

Aan het woord is eigenaar Toon Antens (42). Op de vraag hoe ze met het verhandelen van occasions omgaan, is Toon helder. “Er moest bij ons meer focus komen op de handel in tweedehands. Die handel verliep eerst via onze vertegenwoordigers, maar die hebben hun aandacht vooral liggen bij de verkoop van nieuwe machines en trekkers. Het gebruikte materieel ging veelal direct door naar andere handelaren. En ik dacht, dit moeten we zelf toch ook kunnen?”

Het gevolg is dat vier jaar geleden Christ Machielsen (29) bij Toon Antens startte. Naast wat aandacht voor gps-systemen én precisielandbouw, is Christ volledig gefocust op de handel in tweedehands. En met resultaat. Hij zorgt dat het ingeruilde materieel keurig op de websites komt. Naast Traktorpool.nl zijn dat onder meer Marktplaats en het Belgische 2dehands.

Lees verder onder de foto

De handel in gebruikte trekkers is in 2021 buitengewoon goed. Hier de twee laatste exemplaren, beiden zijn inmiddels verkocht.

De handel in gebruikte trekkers is in 2021 buitengewoon goed. Hier de twee laatste exemplaren, beiden zijn inmiddels verkocht.

Verwaarden

Christ: “Mijn doel is het om ingeruild tweedehands weer te verwaarden, oftewel weer op te waarderen. En dat lukt goed. Ik gok dat 70 tot 80% van de ingeruilde trekkers en machines hier weer in de regio wordt afgezet. De rest gaat naar het buitenland, vooral Bulgarije en Polen. Dit jaar is de afzet van tweedehands trekkers ongelofelijk goed. Sterker nog, we zijn door de voorraad heen. Nog niet eerder heb ik dat meegemaakt.”

Zonder vraagprijzen

Opvallend genoeg heeft Christ nergens een vraagprijs bij staan. Waarom? “Ik denk dat als mensen een prijs zien, dat ze al te gemakkelijk verder scrollen. Ik wil graag met de klant in contact komen en weten welke wensen ze hebben of wat ze echt willen. Als mensen de moeite nemen om te bellen of mailen, zijn ze extra geïnteresseerd en is de eerste horde genomen. Die tweede horde komt dan vanzelf”, zo lacht Christ.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Europese trekkermarkt behaalt record in 2021

Ondanks wereldwijde leveringsproblemen van onderdelen en personeelstekorten in 2021 als gevolg van het coronavirus zijn er 229.031 ‘trekkers’ in Europese landen...
Afbeelding artikel

Machines krijgen een tweede leven

Compleet strippen en weer als nieuw opbouwen kan een oudere machine een compleet nieuw leven geven. Verschillende fabrikanten bieden dan ook...
Afbeelding artikel

Handelaar over zijn handel: ‘MF is deel van onze identiteit’

Sinds 2017 bouwden de broers Jan en Hessel Lugtenberg aan hun eigen mechanisatiebedrijf in het Friese Oosterwolde. Het bedrijf ademt Massey...
Beheer
WP Admin