fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Fendt One-bediening nu ook in 500, 900 en 1000-serie

Het FendtOne-bedieningsconcept bestaat uit een vernieuwde armleuning en rijhendel, en telt optioneel drie beeldschermen. Foto's: Fendt.

Machinefabrikant Fendt laat in een internationale persconferentie weten dat de 500, 900 en 1000-serie trekkers voortaan worden uitgerust met het FendtOne-bedieningsconcept.

 

De Duitse trekkerfabrikant Fendt laat weten dat het in 2019 geïntroduceerde FendtOne-bedieningsconcept voortaan ook leverbaar is op de 500-serie, de 900-serie en de 1000-serie. Dit bedieningsconcept bestaat uit een vernieuwde armleuning en rijhendel, en telt optioneel drie beeldschermen. De gedacht achter het zogenoemde FendtOne-concept, is dat het bijhorende managementprogramma hetzelfde oogt als de trekkerbediening. Vanaf een computer of tablet kun je bijvoorbeeld perceeldata bijhouden, machinegegevens inzien via telemetrie, werkbonnen versturen naar werknemers, of perceelsgrenzen en -rijpaden versturen naar trekkers.

Drie schermen

In de cabines van de 500, 900 en 1000-series is dus voortaan het 12 inch grootte touchscreenscherm te vinden, en optioneel zakt er nog zo’n tweede scherm uit het plafond. Daarmee is het mogelijk om bijvoorbeeld tijdens het spuiten de gps-weergave te tonen op de armleuning, en de besturing van een veldspuit op het tweede scherm in de dakrand. Onderdeel van de armleuning is daarnaast een 3L-joystick, waarmee je tot 27 (Isobus-)functies bedient. Dat is mogelijk omdat er drie ‘lagen’ mogelijk zijn waartussen je switcht. Deze joystick is ook te gebruiken als voorladerbediening, waarmee een kleine ‘duimjoystick’ bovenop dient voor een derde functie.

Lees verder onder de foto

Het optionele, derde scherm is met name bedoeld voor het werken met (complexe) Isobus-werktuigen. Zo kun je de basisgegevens (zoals rijsnelheid) tonen op het dashboard, de gps-weergave tonen op de armleuning, en de bediening van bijvoorbeeld een veldspuit op het derde scherm die uit het plafond zakt.

Het optionele, derde scherm is met name bedoeld voor het werken met (complexe) Isobus-werktuigen. Zo kun je de basisgegevens (zoals rijsnelheid) tonen op het dashboard, de gps-weergave tonen op de armleuning, en de bediening van bijvoorbeeld een veldspuit op het derde scherm die uit het plafond zakt.

Draait helemaal zelf

De trekkers zijn leverbaar met het zogeheten TI Auto, en vanaf november met TI Headland (TI staat voor ‘Teach In’). Dat laatste betreft TI Auto en TI Turn Assistant en hierbij gaat het om kopakkerautomatiek waarmee de trekker automatisch de kopakker detecteert (via gps) en ook automatisch omdraait naar een volgende werkgang. Dat kon al met een U-turn of door het overslaan van werkgangen, nieuw is dat dit straks ook mogelijk is met wat Fendt noemt een Y-turn en K-turn, waarbij de trekker een keer steekt op de kopakker.

Wie reeds een trekker met TI Auto heeft besteld, kan deze gratis laten updaten naar TI Headland in 2022.

 

De 900-serie en 1000-serie trekkers zijn voortaan optioneel leverbaar met een zelfreinigend luchtfilter.

De 900-serie en 1000-serie trekkers zijn voortaan optioneel leverbaar met een zelfreinigend luchtfilter.

 

Vooral voor de buitenlandse markten waar het zogeheten rowcrop (rijencultuur) populair is: in samenwerking met Trelleborg is nu de nieuwe bandenmaat 480/95R54 leverbaar. Optioneel in combinatie met VarioGrip-luchtdrukwisselsysteem.

Vooral voor de buitenlandse markten waar het zogeheten rowcrop (rijencultuur) populair is: in samenwerking met Trelleborg is nu de nieuwe bandenmaat 480/95R54 leverbaar. Optioneel in combinatie met VarioGrip-luchtdrukwisselsysteem.

 

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Vijf Fendt-trekkers samen goed voor 100.000 draaiuren

Stuk voor stuk kampioenen, de Fendt-trekkers van loonbedrijf Van Lint zijn samen goed voor 100.000 draaiuren.
Afbeelding artikel

Proefrit met pittige vierpitter Fendt 620 Vario

Fendt komt met een nieuwe trekkerserie: de 600 Vario. TREKKER maakte een proefrit met de Fendt 620 Vario.
Afbeelding artikel

Fendt komt met joystick-besturing voor trekkers

De Duitse machinefabrikant Fendt komt met joystick-besturing voor trekkers, waarbij je stuurt middels een joystick in je linker hand. Deze optie...
Beheer
WP Admin