fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Eerste snede met nieuwe Pöttinger Jumbo

Importeur Duport demonstreert dit seizoen twee nieuwe Pöttinger Jumbo opraapwagens uit de nul-serie door heel Nederland. TREKKER zag ze allebei aan het werk in de eerste snede in Overijssel en in Friesland, maar inmiddels deden ze al tientallen adressen door heel Nederland aan. Een impressie van deze machine lees je in het zomernummer van TREKKER, en op Trekkeronline.nl. 

De nieuwe Jumbo heeft een bewegende voorwand. De bodem en opbouw zijn ook nieuw.  De pick-up heeft gestuurde metalen tanden. Die hebben naar de mening van Pöttinger de ideale stand om zo netjes mogelijk, en met zo weinig mogelijk toeren, gras op te rapen. De opraper is trouwens hydraulisch aangedreven, en het van 75 tot 125 omw./min instelbare toerental varieert automatisch met de rijsnelheid. Een hoog toerental geeft volgens Pöttinger een ‘kammend’ effect. Daardoor gaat er meer gras recht door de snijrotor in plaats van overdwars, en wordt het dus minder kort gesneden.

De aandrijving is compleet vernieuwd: een dwars gemonteerde powerband drijft één tandwielvertraging aan die op zijn beurt (via een in de rotor ingebouwd planetair) de snijrotor aandrijft. Volgens Pöttinger efficiënter dan drie in serie geschakelde tandwielvertragingen, zoals dat voorheen was.

Bedienen kan naar keuze met een Isobus-terminal of met de Expert 75-terminal van Pöttinger, gelijk aan de terminal die het ook op de persen levert. 

Meer weten over deze nieuwe opraapwagen, je leest het hier -> Pöttinger Jumbo terug in de kopgroep

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Opraapwagen Schuitemaker Rapide 7700 met vernieuwde aandrijving

Schuitemaker geeft zijn Rapide-opraapwagen een forse update en blijft tegelijk trouw aan het kenmerkende concept. Een impressie.
Afbeelding artikel

Strautmann Magnon 11-470 DO snijdt gras nóg korter met 84 messen

TREKKER stapt in opraapwagen Strautmann Magnon 11-470 DO om het eerste gras door de snijrotor te zien komen. Een impressie...
Afbeelding artikel

Hoe bevalt Pöttinger-dubbeldoelwagen Jumbo 8450 DB in de praktijk?

TREKKER test de Pöttinger-dubbeldoelwagen Jumbo 8450 DB met de nieuwe snijrotor, ultrakorte snijlengte en contactloze elektronische besturing.
Beheer
WP Admin