fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Duist te lijf met onkruidmaaier

De nieuwe Zürn Top Cut Collect maait onkruiden die boven een gewas groeien en vangt deze op. De techniek lijkt veelbelovend voor de aanpak van duist.

 

De Top Cut Collect laat zich het beste omschrijven als een onkruidmaaier bestaande uit een bandmaaibord (ook wel draper genoemd) met transport-/opvoerband naar een getrokken bunker van 7.000 liter. Het tweedelige maaibord met dubbele messenbalk is verkrijgbaar met 9, 12 en 18 m werkbreedte en geschikt om 35 cm tot 1,5 m hoog te werken. Twee spiraalvormige haspels vegen de afgesneden onkruiden die boven het gewas uitsteken op de dwarsbanden die het onkruid op hun beurt via de opvoerband in de open bunker werpen.

Eind juli zagen we de machine aan het werk tijdens een demonstratie in het Groningse Oldambt. Een uitgebreid verslag hiervan lees je binnenkort in Boerderij en Trekker. Een video van de machine willen we alvast met je delen:

 


Een dubbele messenbalk maait de uitstekende onkruiden en twee met borstels uitgeruste haspels vegen ze op de dwarsbanden.
Een dubbele messenbalk maait de uitstekende onkruiden en twee met borstels uitgeruste haspels vegen ze op de dwarsbanden.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Manitou-miniverreiker versus Manitou-minishovel: verschillen én overeenkomsten

Miniverreiker versus minishovel is eigenlijk appels met peren vergelijken. Toch hebben beide Manitou's verrassend veel overeenkomsten.
Afbeelding artikel

Prima maairesultaat met vlindermaaier Kuhn FC 9330 RA met afvoerbanden

De Kuhn FC 9330 RA is een uitgerijpte vlindermaaier, maar zet er wel een passende trekker voor.
Afbeelding artikel

Getest: mechanische zaaimachine Horsch Versa 3 KR

TREKKER testte zaaimachine Horsch Versa 3 KR uitvoerig. De nauwkeurige dosering maakte indruk, maar er viel ook iets tegen.
Beheer
WP Admin