Terug naar nieuwsoverzicht

Buitengewone trekker: De Claas-wegenschaaf

Wegenschaaf-machinist Gert Koppelman heeft misschien wel de mooiste baan ooit: met deze verbouwde Claas onderhoudt hij voor de gemeente Wierden zo’n 40 tot 50 kilometer zand- en puinwegen.

Op rustige weggetjes komt hij één keer per jaar, en op ‘drukke’ wegen keert hij soms zesmaal per jaar terug. Landbouwverkeer drukt het zand namelijk uit elkaar, en als je te laat bent is het zand dus verdwenen. De trekker wordt jaarlijks 900 tot 1.000 uur gebruikt, vooral voor onderhoud (egaliseren, vastrijden) van zandwegen, maar ook om hoge wegbermen af te schaven of juist bij te vullen. Verder is de hefinrichting zoals standaard, en hangt er soms een schijveneg, rolbezem, of bladblazer achterop. Bos Bolsward verlengde deze traploze, 145 pk sterke Claas Arion 610 een kleine 3 meter. De 12 ton zware trekker heeft door z’n lange wielbasis wel een flinke draaicirkel. Niet vanwege het benodigde vermogen, maar vanwege de rustige loop (ook voor wandelaars) werd het een zescilinder trekker.

Gerelateerde tags:

Je las zojuist één van je gratis Premium artikelen

Onbeperkt lezen op trekkeronline.nl?
WORD ABONNEE

En lees meteen verder

Al abonnee? Log dan hier in.

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Claas viert 20-jarig jubileum fabriek in Le Mans

Op 23 februari 2023 ondertekenden Helmut Claas en Patrick Faure het contract voor overname van trekkerdivisie Renault.
Afbeelding artikel

Claas investeert € 44 miljoen in modernisering fabriek

Claas heeft € 44 miljoen geïnvesteerd in het moderniseren van zijn locatie in Harsewinkel (D.) voor de productie van combines Trion en...
Afbeelding artikel

Hellmann Worldwide Logistics opent groot magazijn voor Claas

Hellmann Worldwide Logistics opent een nieuw magazijn voor machinfabrikant Claas met een oppervlakte van 18.000 m2 in Oelde (D.).
Beheer
WP Admin