fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Belarus toont prototype autonome trekker

Het Wit-Russische trekkermerk Belarus toonde tijdens een jubileumevenement het prototype van een bestuurderloze trekker. De bij Minsk Tractor Works ontwikkelde 3523i is de eerste autonome Belarus.

Op het jubileumevenement ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van de fabriek, toonde het Wit-Russische trekkermerk Belarus een prototype van een autonome trekker. De basis van de trekker is de diesel-elektrische Belarus 3523. Dat type werd vorig jaar geïntroduceerd. In plaats van een bestuurder heeft het nieuwe prototype trekker een intelligent besturingssysteem dat gebruik maakt van een combinatie van camera’s, sensoren en een computer. Die maken dat de trekker zelfstandig aan het werk kan, omdat het de gegevens van de camera’s en sensoren zelf verwerkt om zo botsingen te voorkomen. Als de trekker bijna zonder brandstof zit, kan hij zelf naar de dieseltank rijden.

In een video van Minsk Tractor Works is te zien hoe de trekker aan het werk is met een 8-schaar wentelploeg. De triplemaaier op de foto’s is volgens Profi, die de foto’s deelde, ook nog in een testfase.

De motor van het autonome prototype is hetzelfde Cummins-blok van 350 pk als de Belarus 3523. In het veld bereikt de autonome trekker snelheden tot 15 kilometer per uur. Op de weg is de snelheid tot 50 kilometer per uur.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Belarus-trekker met Fase V-motor in Nederland

Belarus-importeur Andela toont een nieuw type Belarus, met onder de motorkap een moderne 95 pk sterke Caterpillar Fase V-motor.
Afbeelding artikel

Twee Britse bedrijven ontwikkelen spotsprayer

De Britse bedrijven Techneat engineering en Tillet en Hague hebben een spotsprayer ontwikkeld voor het werken in uien, prei en wortelen.
Afbeelding artikel

Grimme-stortbunker met nieuw design

Grimme-stortbunkerserie RH20/24/28 is vernieuwd, met doorkijkvensters bij de producteninvoer en toegankelijkere aansluitingen van bedieningselementen.
Beheer
WP Admin