Terug naar nieuwsoverzicht

Belarus toont prototype autonome trekker

Het Wit-Russische trekkermerk Belarus toonde tijdens een jubileumevenement het prototype van een bestuurderloze trekker. De bij Minsk Tractor Works ontwikkelde 3523i is de eerste autonome Belarus.

Op het jubileumevenement ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van de fabriek, toonde het Wit-Russische trekkermerk Belarus een prototype van een autonome trekker. De basis van de trekker is de diesel-elektrische Belarus 3523. Dat type werd vorig jaar geïntroduceerd. In plaats van een bestuurder heeft het nieuwe prototype trekker een intelligent besturingssysteem dat gebruik maakt van een combinatie van camera’s, sensoren en een computer. Die maken dat de trekker zelfstandig aan het werk kan, omdat het de gegevens van de camera’s en sensoren zelf verwerkt om zo botsingen te voorkomen. Als de trekker bijna zonder brandstof zit, kan hij zelf naar de dieseltank rijden.

In een video van Minsk Tractor Works is te zien hoe de trekker aan het werk is met een 8-schaar wentelploeg. De triplemaaier op de foto’s is volgens Profi, die de foto’s deelde, ook nog in een testfase.

De motor van het autonome prototype is hetzelfde Cummins-blok van 350 pk als de Belarus 3523. In het veld bereikt de autonome trekker snelheden tot 15 kilometer per uur. Op de weg is de snelheid tot 50 kilometer per uur.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

John Deere breidt 5G-serie uit met vijf nieuwe modellen smalspoortrekkers

John Deere levert vijf nieuwe modellen smalspoortrekkers in zijn 5G-serie, met meer beenruimte en beter zicht naar voren.
Afbeelding artikel

Steketee introduceert stuurframe voor schoffelmachines zonder besturing

Voor schoffelmachines zonder eigen besturing bouwt Steketee EC-Steer. Dat maakt schoffelen met camerabesturing mogelijk.
Afbeelding artikel

Amazone levert messenwals voor getrokken zaaimachine Amazone Cirrus

De Duitse machinefabrikant Amazone introduceert een messenwals op de opklapbare getrokken zaaimachine Cirrus 6003-2.
Beheer
WP Admin