Terug naar nieuwsoverzicht

Belarus toont prototype autonome trekker

Het Wit-Russische trekkermerk Belarus toonde tijdens een jubileumevenement het prototype van een bestuurderloze trekker. De bij Minsk Tractor Works ontwikkelde 3523i is de eerste autonome Belarus.

Op het jubileumevenement ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van de fabriek, toonde het Wit-Russische trekkermerk Belarus een prototype van een autonome trekker. De basis van de trekker is de diesel-elektrische Belarus 3523. Dat type werd vorig jaar geïntroduceerd. In plaats van een bestuurder heeft het nieuwe prototype trekker een intelligent besturingssysteem dat gebruik maakt van een combinatie van camera’s, sensoren en een computer. Die maken dat de trekker zelfstandig aan het werk kan, omdat het de gegevens van de camera’s en sensoren zelf verwerkt om zo botsingen te voorkomen. Als de trekker bijna zonder brandstof zit, kan hij zelf naar de dieseltank rijden.

In een video van Minsk Tractor Works is te zien hoe de trekker aan het werk is met een 8-schaar wentelploeg. De triplemaaier op de foto’s is volgens Profi, die de foto’s deelde, ook nog in een testfase.

De motor van het autonome prototype is hetzelfde Cummins-blok van 350 pk als de Belarus 3523. In het veld bereikt de autonome trekker snelheden tot 15 kilometer per uur. Op de weg is de snelheid tot 50 kilometer per uur.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Belarus-trekker met Fase V-motor in Nederland

Belarus-importeur Andela toont een nieuw type Belarus, met onder de motorkap een moderne 95 pk sterke Caterpillar Fase V-motor.
Afbeelding artikel

Amazone: 7 jaar garantie tegen roesten kunstmeststrooiers

Voor gedragen en grote getrokken kunstmeststrooiers past Amazone sinds modeljaar 2022 een nieuw lakproces toe. Daarmee biedt Amazone nu 7 jaar...
Afbeelding artikel

Fendt test prototype waterstoftrekkers

Fendt test net over de Duitse grens prototype waterstoftrekkers. Het zou gaan om vier prototypes, die momenteel op testboerderijen worden getest....
Beheer
WP Admin