fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Trekkerchauffeur André: Geurboompjes in de cabine

Lange dagen, hart voor de zaak, verslaafd aan de dieselgeur en liefde voor de brullende motor: een korte omschrijving van de trekkerchauffeur. Voor het chauffeursthema in TREKKER (zomer 2021) interviewden we enkele chauffeurs. Vandaag de beurt aan André Pannen uit Dalfsen.

André Pannen (48)
Werkt bij: Loonbedrijf Lindeboom, Dalfsen (Ov.)
Rijdt trekker sinds: 1990
Rijdt op: New Holland T7030 (2013), 14.000 uren

Waarom trekkerchauffeur?

Als kind was ik al gek van trekkers. Op school keek ik altijd uit het raam wanneer er een trekker voorbijkwam, in plaats van bij de les te blijven. Ik wist dus al heel jong dat ik bij een loonwerker aan de slag wilde. Inmiddels werk ik hier al ruim dertig jaar.

Hoeveel uur zit je per week op de trekker?

Zo veel mogelijk. Soms moeten ze me gewoon van de trekker halen want ik vind het zo mooi om te doen dat ik het liefst doorwerk. Zeker in piektijden zit ik soms van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat op de trekker.

Maak je jouw trekker ook helemaal eigen?

Jazeker! Op de deur heb ik een sticker: Klompen uut! Dat doe ik zelf ook altijd, want ik wil de mat ook netjes houden, maar wie bij mij in de cabine stapt moet eigenlijk ook de schoenen uit. De collega’s zeggen weleens: het enige wat nog mist in jouw cabine is een robotstofzuiger.

Mijn trekker hangt trouwens ook vol met geurboompjes. Sommigen verklaren me hiermee voor gek, maar ik vind dat gewoon leuk. Ik doe veel zodenbemesten en ik wil niet dat die mestgeur in de trekker blijft hangen.

Wat vind je het minst mooie werk om te doen?

Er is niks wat ik niet leuk vind om te doen. Collega’s vinden de trekker schoonmaken het minste werk, maar dat vind ik juist heel mooi. Hoe viezer, hoe beter want dan heb je echt eer van je werk.

Wat kan je niet meer missen op de trekker?

Alles wat ik nodig heb zit er nu op, en dat kan ik ook niet meer missen. Een bakkie, een camerasysteem, airco, goede radio en de trekker zelf bevalt me ook heel erg goed. Ik kreeg een nieuwer model trekker aangeboden, maar dan zou ik de cabine zoals ik het nu heb ingericht ook weer opnieuw moeten opbouwen. Vond ik zonde, ik ben zeer tevreden met wat ik nu heb.

Over tien jaar …

… hoop ik hier nog in goede gezondheid en met evenveel plezier te blijven werken.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Trekkerchauffeur Wim - Chauffeur in het fruit

Lange dagen, hart voor de zaak, verslaafd aan de dieselgeur en liefde voor de brullende motor: een korte omschrijving van de...
Afbeelding artikel

Trekkerchauffeur Wout - Klaar voor de toekomst met traplift

Lange dagen, hart voor de zaak, verslaafd aan de dieselgeur en liefde voor de brullende motor: een korte omschrijving van de...
Afbeelding artikel

Trekkerchauffeur Dylan – Niet van de trekker af te slaan

Lange dagen, hart voor de zaak, verslaafd aan de dieselgeur en liefde voor de brullende motor: een korte omschrijving van de...
Beheer
WP Admin