Terug naar nieuwsoverzicht

Väderstad neemt Amerikaanse werktuigfabrikant over

Väderstad wil groeien op de Noord-Amerikaanse markt en neemt daartoe een Amerikaanse werktuigfabrikant over. Foto: Agco-Amity

Zweedse werktuigfabrikant Väderstad neemt het Amerikaanse AAJV over, fabrikant van de werktuigmerken Concord, Wil-Rich en Wishek.

Het Zweedse Väderstad neemt de Amerikaanse werktuigfabrikant Agco-Amity JV (AAJV) uit Wahpeton, North Dakota over. Agco-Amity is opgericht in 2011 als een joint venture tussen de bedrijven Agco en Amity Technology, en bouwt werktuigen onder de merken Wil-Rich (grondbewerking), Concord (zaaimachines), en Wishek (schijveneggen). Sommige producten worden ook verkocht onder de merken Massey Ferguson en Sunflower, beide zijn merken van Agco. Agco-Amity telt 110 werknemers en werkt samen met 270 dealers die voornamelijk in de Verenigde Staten zijn gevestigd.

De Zweedse fabrikant zegt te willen groeien op de Noord-Amerikaanse markt. Dit is voor Väderstad de op één na grootste overname voor die markt. In 2013 nam Väderstad namelijk het Canadese merk Seed Hawk over, wat grote zaaimachines bouwt.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Homburg Holland bouwt 9 meter brede hefgedragen Väderstad-maiszaaimachine

De 12-rijige Vӓderstad hefgedragen zaaimachine heeft een werkbreedte van 9 meter en zaait mais op 75 centimeter rijafstand.
Afbeelding artikel

Wederom recordomzet bij Väderstad

Werktuigfabrikant Väderstad zag de omzet afgelopen jaar wederom stijgen, tot een recordhoogte van €340 miljoen. De Zweedse werktuigfabrikant Väderstad sloot het...
Afbeelding artikel

John Deere investeert in twee nieuwe batterijfabrieken

John Deere investeert in batterijfabrieken van Kreisel Electric, omdat de vraag naar accu’s voor elektrisch aangedreven machines stijgt.
Beheer
WP Admin