Terug naar nieuwsoverzicht

Väderstad neemt Amerikaanse werktuigfabrikant over

Väderstad wil groeien op de Noord-Amerikaanse markt en neemt daartoe een Amerikaanse werktuigfabrikant over. Foto: Agco-Amity

Zweedse werktuigfabrikant Väderstad neemt het Amerikaanse AAJV over, fabrikant van de werktuigmerken Concord, Wil-Rich en Wishek.

Het Zweedse Väderstad neemt de Amerikaanse werktuigfabrikant Agco-Amity JV (AAJV) uit Wahpeton, North Dakota over. Agco-Amity is opgericht in 2011 als een joint venture tussen de bedrijven Agco en Amity Technology, en bouwt werktuigen onder de merken Wil-Rich (grondbewerking), Concord (zaaimachines), en Wishek (schijveneggen). Sommige producten worden ook verkocht onder de merken Massey Ferguson en Sunflower, beide zijn merken van Agco. Agco-Amity telt 110 werknemers en werkt samen met 270 dealers die voornamelijk in de Verenigde Staten zijn gevestigd.

De Zweedse fabrikant zegt te willen groeien op de Noord-Amerikaanse markt. Dit is voor Väderstad de op één na grootste overname voor die markt. In 2013 nam Väderstad namelijk het Canadese merk Seed Hawk over, wat grote zaaimachines bouwt.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Holaras breidt met AgVantage UK uit naar Verenigd Koninkrijk

Het Britse AgVantage UK pakt het importeurschap van het complete aanbod Holaras-machines op voor het Verenigd Koninkrijk.
Afbeelding artikel

Caroline Bekkering (Fedecom): ‘Maak mechanisatiebranche aantrekkelijk’

Caroline Bekkering is sinds 1 januari 2023 de nieuwe directeur van branchevereniging Fedecom. Een interview.
Afbeelding artikel

LMB Veldman neemt dealerschap Massey Ferguson over van S. Tjalma

LMB Veldman is met het merk Massey Ferguson al actief in de Overijsselse plaatsen Mariënheem, Daarle en Ootmarsum.
Beheer
WP Admin