fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Twee nieuwe modellen en Fase V voor New Holland Boomer

New Holland geeft de Boomer-serie een update en voegt twee nieuwe modellen toe aan de serie . De trekkers voldoen nu aan Fase-V. De nieuwe modellen zijn de 47 pk Boomer 45 en de 57 pk Boomer 55.

De nieuwe modellen, de Boomer 45 en de Boomer 55, vullen de serie aan de bovenkant van het segment aan. De nieuwe 3-cilindermotor heeft een turbocompressor en common-rail directe brandstofinspuiting. Het nabehandelingssysteem heeft een nieuwe CRT (Continuously Regenerating Trap) met een dieseloxidatiekatalysator en dieseldeeltjesfilter. Samen zorgen de motor en het nabehandelingssysteem ervoor dat de trekker nu voldoet aan Fase V.

EZ Speed

Modellen met een hydrostatische transmissie zijn nu verkrijgbaar met de EZ Speed-functie, die het hydrostatische pedaal voor vooruit rijden en het motortoerental coördineert. Wanneer de bestuurder deze functie inschakelt en het handgas in een lage stand staat, maakt de motor meer toeren wanneer het hydrostatische pedaal wordt ingetrapt. Op die manier beschikt de bestuurder altijd over het juiste motortoerental en de juiste rijsnelheid, wanneer dat nodig is. Dit is heel handig voor toepassingen waarbij de bestuurder bijvoorbeeld een laag geluidsniveau wenst wanneer de trekker stilstaat, en het motortoerental alleen wil verhogen wanneer de trekker begint te bewegen. Je kan de functie ook uitgeschakelen, zodat de bestuurder de gashendel en het hydrostatische pedaal individueel kan regelen bij aftakastoepassingen.

Automatische aftakasfunctie

Een nieuwe automatische-aftakasfunctie, die je met een schakelaar kan inschakelen, schakelt de aftakas automatisch uit wanneer de driepuntshefinrichting omhoog wordt gebracht en schakelt hem weer in wanneer deze weer wordt neergelaten.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Deutz-Fahr introduceert budget-versie van 5-serie

Trekkerfabrikant Deutz-Fahr brengt een nieuwe trekkerserie op de markt: de 5-serie Keyline. Ruw gezegd is dit een goedkopere versie van de...
Afbeelding artikel

Zetor onthult nieuwe 6-serie in Tsjechië

Trekkerfabrikant Zetor heeft vorige week op landbouwbeurs Techagro een nieuwe 6-trekkerserie getoond. Er zijn nog weinig details bekend.
Afbeelding artikel

AVR viert 175e verjaardag met Puma 4.0 Limited Edition

De Belgische machinefabrikant AVR viert zijn 175-jarig bestaan met de levering van de zelfrijdende aardappelrooier Puma 4.0 Limited Edition.
Beheer
WP Admin