fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Net echt: Claas Xerion 5000 Trac TS model

In de fronthef kun je naar believen een frontgewicht hangen. Leverbaar als een aparte set, met losse platen.

Wiking produceerde al eerder een model van het wat oudere type Claas Xerion 5000 op wielen. De nieuwere Xerion heeft diverse andere details, onder andere de uitlaat. Die stond eerder prominent aan de voorkant naast de motorkap. Nu is het een subtiele pijp die rechts naast de cabine omhoog steekt. Het eerdere miniatuurmodel had een draaibare cabine; op het model op rupsen is de cabine vast gemonteerd. Evenals bij de vorige Xerion-miniaturen is er voor deze trekker een aparte set gewichten leverbaar, net als bij de echte trekker een frontgewicht en losse platen, die boven de achteras te monteren zijn. Zoals gebruikelijk bij Wiking-modellen kan de cabinedeur open en zijn de spiegels uitklapbaar. Anders dan bij de miniatuurversie op wielen kan bij de nieuwe variant de motorkap niet omhoog.

Net als bij de echte Xerion kunnen beide assen sturen, al is de stuuruitslag maar beperkt. De cabinedeur kan open en de spiegels kunnen inklappen.

Net als bij de echte Xerion kunnen beide assen sturen, al is de stuuruitslag maar beperkt. De cabinedeur kan open en de spiegels kunnen inklappen.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Miniaturenbeurs L.C.N. volgend jaar op 12-13 oktober

In 2024 vindt de 34e editie van miniaturenbeurs L.C.N. plaats op 12 en 13 oktober in Expo Houten.
Afbeelding artikel

Video | Een kijkje op de miniaturenbeurs in Chartres

Duizenden bezoekers keken hun ogen uit op de miniaturenbeurs van de Franse landbouwminiaturenvereniging Agri Coll Association in Chartres.
Afbeelding artikel

Miniaturenverzamelaar Gert Valkema heeft van hobby zijn werk gemaakt

Gert Valkema is een miniaturenverzamelaar die van zijn hobby zijn werk heeft gemaakt. Samen met zijn vrouw runt hij MarGe Models.
Beheer
WP Admin