fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Grasdag 2021 van start in Deventer (+video)

Vanochtend vroeg werd het startsein gegeven voor de eerste Grasdag van dit jaar. Een bijzondere editie: bezoekers gaan niet te voet maar met de auto door deze drive-in editie van het evenement. Vandaag begon het evenement in Deventer, volgende week is de tweede Grasdag 2021 in Appelscha.

Lees verder onder de foto

De machines van vandaag staan klaar voor de demo’s

Iets voor 09:00 uur en het eerste bezoek komt aan in Deventer op het bedrijf van de Familie Kloosterboer. Bezoekers, die in een gereserveerd tijdslot met de auto naar het evenement komen, krijgen in die tijd een gevarieerd programma. Na een kop koffie en wat lekkers in de catering drive-in gaan ze langs de machinestraat en stands, live demonstraties en workshops. Kamps de Wild en GroeNoord zijn aanwezig met verschillende machines.

Lees verder onder de video

Kamps de Wild kwam naar de Demo met de Claas Rollant 455 Uniwrap, Claas Arion 530 en de Disco 3200 C Contour. GroeNoord nam een John Deere 8400i Hakselaar, John Deere 6250R en Schuitemaker Rapide 6600W mee. Ook aanwezig is Erik ten Have met een Krone Swadro 1400 Plus, achter een Fendt 716.

Lees verder onder de foto


Een greep uit de aanwezige machines:

Bijzonder aan de Claas Disco 3200 C Contour is het hydropneumatische ontlastingssysteem genaamd Active Float. Door het regelventiel te bedienen kan de druk van de maaiers op de grond altijd aangepast worden. DLG heeft dit getest – resultaat is 17% minder ruwe as en 20% minder vermogensbehoefte bij de juiste instelling. Alle Claas maaiers zijn voorzien van de Max-cut maaibalk, deze geschroefde maaibalk kun je met 850tpm op de aftakas gebruiken en is altijd voorzien van een messensnelwisselsysteem.

Lees verder onder de foto

De enkele as met 26,5” wielen van de Claas Rollant 455 Uniwrap zorgen voor minder druk per cm2. Een uniek kenmerk van deze machine is het Maximum Pressure System (MPS). Dit is een los segment rollen in de pers die onder hydraulische voorspanning staan. Dit zorgt voor 5 tot 10% meer gewicht per baal en daardoor ook een betere en strakkere baalvorm. Nieuw sinds 2018 is foliebinding. Het systeem met een folierol van 1400mm. zorgt voor een goede wikkeling, ook over de kant van de baal. Dit biedt een betere bescherming van het meest gevoelige deel van de baal. Andere voordelen van foliebinding zijn een betere conservering en de baal geeft maar één afvalstroom.

Lees verder onder de video


De John Deere 8400i Hakselaar heeft een vermogen van 540 pk. In deze machine ligt een Duradrum hakselkooi met 56 messen. De Dura Line slijtdelen (messen) zijn volgens de modernste technieken gehard. Hierdoor slijten ze minder snel en hoef je ze dus minder vaak te vervangen. Onder de hakselaar staan hele grote banden, namelijk 800/70R38 voor een lage bodemdruk. Ook heeft deze machine een NIR-sensor. Die zit in hakselpijp en meet eiwit, droge stof, vet, ruw as, zetmeel (in maïs), suiker en ADF/NDF (vezelstructuren). Volgens de fabrikant zijn ze de eerste die de beelden van de NIR-sensor zo goed kunnen analyseren dat ze er zoveel info uit kunnen halen. De gegevens die het oplevert kan de machine in kaart brengen met behulp van gps, maar wat hij ook doet is meten hoe nat het gewas is en op basis daarvan bepalen om het gewas lang of korter te snijden. Dit doet de hakselaar automatisch. Daarnaast heeft de machine twee tankjes voor toevoegmiddel. Een voor geconcentreerd middel en een voor verdund middel. Aan de hand van gewas wordt meer of minder van het middel toegevoegd.


Lees verder onder de video

Melkveehouder Erik ten Have is aanwezig met zijn Krone Swadro 1400 plus. Deze hark met vier elementen is in breedte te verstellen tot 13,5e meter. Deze hark heeft onderhoudsvrije harkelementen en rotoraandrijvingen en een slijtvaste curvebaan. De machine is via Isobus bediend en ook voorzien van gps. Hierdoor weet de machine waar zwad ligt en licht hij automatisch uit als hij zwad tegenkomt.

Bovenstaande machine-informatie is (deels) afkomstig van onze partners GroeNoord en Kamps de Wild

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Blog | ‘Op naar de finale van De Beste Trekkerchauffeur van Nederland’

Twee prachtige Misset-events: Grasdag 2022 en Beste Trekkerchauffeur van Nederland. Verloopt alles vlekkeloos? Nee, maar schouderklopjes zijn op z'n plaats.
Afbeelding artikel

Compleet programma Grasdag voorziet in behoefte

Een compleet programma maakt van de Grasdag 2022 op 16 juni een inspirerende dag. Productinformatie, kennisdeling, innovaties en live machinedemo’s zorgen...
Afbeelding artikel

Video | Machinedemo’s op Grasdag 2022

Grasdag 2022 staat in het teken van leren en beleven, met talloze demonstraties van de nieuwste machines. Een impressie.
Beheer
WP Admin