Terug naar nieuwsoverzicht

Tractorpulling 2021 start afgeslankt, Superstocks afwezig

Door samenvoegen van klassen verschijnt De Jong Special komend seizoen in de Grand National competitie.

In 2021 gaan de tractorpullingwedstrijden -ondanks de corona-crisis- alsnog in een afgeslankte vorm plaatsvinden. De NTTO heeft hiervoor een plan-B voorgelegd. Slechts enkele klassen haken volledig af, waaronder de Superstock-klasse.

De Nederlandse Truck en Tractorpulling Organisatie (NTTO) heeft de wedstrijdkalender voor 2021 klaar. De grote vraag is alleen: welke wedstrijden gaan ook daadwerkelijk door én mag er ook publiek bij zijn? Op beide vragen is, vanwege het huidige coronabeleid van de overheid, nu geen helder antwoord te geven. Daarom bedacht de NTTO een plan B met als doel: deze motorsport levendig houden.

Het plan B is best gedetailleerd, maar grofweg staat het voor drie zaken:

1. Teams schrijven zich vrijwillig in voor de vier competities (Grand National, National, Farmstock en Trucks)

2. Alle betrokken partijen (de pullingteams, de wedstrijdorganisaties en de NTTO) laten met gesloten portemonnee de wedstrijden doorgaan. Er worden over en weer geen (geld) prijzen uitgereikt én huur van de sleepwagen doorberekend.

3. Op de wedstrijden waar geen of een beetje publiek bij mag zijn, verzorgt de NTTO een livestream zodat het publiek vanuit huis de wedstrijden kan volgen.

Als de coronacrisis achter de rug is en weer het volledige publiek aanwezig mag zijn, vervalt plan B en is alles weer bij het oude. Wanneer dat is, is afwachten en hangt volledig af van de richtlijnen en het vaccinatiebeleid van de overheid. NTTO-voorzitter Marcel Hoornsman daarover: “In deze onzekere tijden moet je iets. En na lang nadenken, zijn we tot dit plan gekomen waarbij iedereen concessies moet doen. Iedereen zal een beetje water bij de wijn in deze ongewisse tijden.”

Lees verder onder de foto

De Superstock klasse ontbreekt in 2021 op de wedstrijden.

De Superstock klasse ontbreekt in 2021 op de wedstrijden.

Uitgeklede National competitie

Juist vanwege het onzekere verloop van het seizoen, heeft een aantal teams zich niet ingeschreven voor de competitie. Van de populaire Superstock-klasse in de “Grand National” competitie, schreef geen enkel team zich in en deze ontbreekt dan ook volledig voor het seizoen 2021.

Ook de binnen de “National” competitie ontbreken de “Prostock” en “Light Modified” klasse. Deelnemers die zich wel inschreven, mogen meestrijden in een hogere klasse. Vandaar dat de startlijsten binnen de “Grand National” competitie alsnog goed gevuld zijn met vijftien Prostocks en veertien Light Modified trekkers. Ook de Light Compactdiesels kennen te weinig deelnemers, zij haken aan tussen de sterkere Compactdiesels.

Te volgen via internet

Voor de wedstrijden die doorgaan zonder of met een klein publiek verzorgt NTTO een gratis livestream. Via de site van NTTO zal een open kanaal beschikbaar zijn om de wedstrijden thuis vanaf de bank mee te maken. NTTO ging daartoe een samenwerking aan met Sky-TV waardoor er tevens een enorme beeldbank ontsloten is met oude beelden van tractorpulling. Tevens biedt deze samenwerking met Sky-tv een unieke mogelijkheid aan de fans om de laatste ontwikkelingen van hun favoriete team te bekijken. In de komende tijd wordt er hard gewerkt om het NTTO kanaal met actualiteiten nog interessanter te maken. Tegen een gering maandabonnement is toegang tot dit kanaal mogelijk.

Gerelateerde tags:

Je las zojuist één van je gratis Premium artikelen

Onbeperkt lezen op trekkeronline.nl?
WORD ABONNEE

En lees meteen verder

Al abonnee? Log dan hier in.

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Robottrekker voor de sleepwagen op Trekkertrek Familiedag in Dirksland

Voor de eerste keer trekt robottrekker AgXeed Agbot 5.115T2 de sleepwagen naar het einde van de baan op Trekkertrek Familiedag in...
Afbeelding artikel

Tractorpulling Team Blue Tiger start opnieuw na grote brand

In december 2022 verwoest een brand de werkplaats van Tractorpulling Team Blue Tiger. Hoe is het nu met Blue Tiger? Een...
Afbeelding artikel

Spektakel bij Tractorpulling Indoor Putten

Tijdens indoor tractorpulling in Putten (Gld.) streden de tractorpullers tot het uiterste. TREKKER was erbij en doet verslag.
Beheer
WP Admin