fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Simpele Amazone strooier met automatische hoeveelheidsregeling

Afbeelding: Amazone

Amazone voegt de mogelijkheid tot elektrische regeleenheid toe als optie aan de ZA-X en de ZA-M serie centrifugaal kunstmeststrooiers.

De elektrische regeleenheid maakt constante dosering mogelijk, onafhankelijk van de rijsnelheid. De automatische hoeveelheidsregeling noemt Amazone EasySet 2. De afmetingen van de uitstroomopening worden aangepast door de schuifposities automatisch aan te passen, op deze manier blijf de dosering altijd gelijk. De gebruiker wordt dus niet gedwongen een constante rijsnelheid aan te houden. Voor het bepalen of overdragen van het snelheid signaal kan de gebruiker optioneel gebruik maken van een X-sensor (impulsenteller), een signaalkabel (overbrengen van de tractorsnelheid) of een GPS-antenne.

Simpele bediening

EasySet 2 werkt zonder menu-navigatie. Dit betekent dat elke toets staat voor af-fabriek ingestelde functie. De doseerschuiven zijn aan beide zijden of eenzijdig elektronisch te openen en te sluiten. De gewenste strooihoeveelheid wordt ingevoerd op de terminal. Het enige dat naast de aftakas aandrijving nodig is, is een 12 V stroomaansluiting voor de regelcomputer.

Diverse inhouden en werkbreedtes

De ZA-X 03 serie is verkrijgbaar met werkbreedtes van 10 tot 18 meter en volumes van 500 tot 1400 liter. Optionele opzetranden maken uitbreiding mogelijk tot maximaal 1.750 liter. De ZA-M 02-serie biedt werkbreedtes tussen de 10 tot 36 meter met trechterinhouden van 1.000 tot 1.500 liter. Afhankelijk van de bedrijfsgrootte, kan deze worden uitgebreid tot maximaal 3000 liter. In de standaard uitvoering kost de ZA-X met een inhoud van 900 liter €4.500,-. De optionele automatische hoeveelheidsregeling heeft een meerprijs van €1.000,-.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Oud-directeur Amazone Heinz Dreyer overleden

Prof. Dr. Heinz Dreyer, voormalig directeur van Amazone, is op 17 februari 2023 overleden. Dreyer is 90 jaar geworden.
Afbeelding artikel

25% mest besparen met Pudama-zaaitechniek van Kverneland

Kverneland ontwikkelde voor de Optima TF Profi SX een innovatieve zaaitechniek, die 25% kunstmest bespaart met behoud van opbrengst.
Afbeelding artikel

Case IH Trident 5550 eerste autonome kunstmeststrooier

Case IH en Raven Industries presenteren ’s werelds eerste autonome kunstmeststrooier, De Trident 5550.
Beheer
WP Admin