Terug naar nieuwsoverzicht

Simpele Amazone strooier met automatische hoeveelheidsregeling

Afbeelding: Amazone

Amazone voegt de mogelijkheid tot elektrische regeleenheid toe als optie aan de ZA-X en de ZA-M serie centrifugaal kunstmeststrooiers.

De elektrische regeleenheid maakt constante dosering mogelijk, onafhankelijk van de rijsnelheid. De automatische hoeveelheidsregeling noemt Amazone EasySet 2. De afmetingen van de uitstroomopening worden aangepast door de schuifposities automatisch aan te passen, op deze manier blijf de dosering altijd gelijk. De gebruiker wordt dus niet gedwongen een constante rijsnelheid aan te houden. Voor het bepalen of overdragen van het snelheid signaal kan de gebruiker optioneel gebruik maken van een X-sensor (impulsenteller), een signaalkabel (overbrengen van de tractorsnelheid) of een GPS-antenne.

Simpele bediening

EasySet 2 werkt zonder menu-navigatie. Dit betekent dat elke toets staat voor af-fabriek ingestelde functie. De doseerschuiven zijn aan beide zijden of eenzijdig elektronisch te openen en te sluiten. De gewenste strooihoeveelheid wordt ingevoerd op de terminal. Het enige dat naast de aftakas aandrijving nodig is, is een 12 V stroomaansluiting voor de regelcomputer.

Diverse inhouden en werkbreedtes

De ZA-X 03 serie is verkrijgbaar met werkbreedtes van 10 tot 18 meter en volumes van 500 tot 1400 liter. Optionele opzetranden maken uitbreiding mogelijk tot maximaal 1.750 liter. De ZA-M 02-serie biedt werkbreedtes tussen de 10 tot 36 meter met trechterinhouden van 1.000 tot 1.500 liter. Afhankelijk van de bedrijfsgrootte, kan deze worden uitgebreid tot maximaal 3000 liter. In de standaard uitvoering kost de ZA-X met een inhoud van 900 liter €4.500,-. De optionele automatische hoeveelheidsregeling heeft een meerprijs van €1.000,-.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Teres 300 nieuwe gedragen wentelploeg Amazone

Machinefabrikant Amazone presenteert een nieuwe wentelploeg voor trekkers tot 300 pk. De Teres 300, zoals het nieuwe model heet, is leverbaar...
Afbeelding artikel

Nieuwe ganzenvoetschaar Amazone werkt nog ondieper

Amazone vernieuwde de C-Mix ganzenvoetschaar om nog ondieper te kunnen werken.  De HD-variant, het nieuwe type, is een geharde schaar die...
Afbeelding artikel

Amazone breidt enkelassige veldspuit uit tot 9.000 liter

Machinefabrikant Amazone breidt de serie UX getrokken veldspuiten uit met twee grotere typen op een enkele as. De nieuwe machines hebben...