Terug naar nieuwsoverzicht

Simpele Amazone strooier met automatische hoeveelheidsregeling

Afbeelding: Amazone

Amazone voegt de mogelijkheid tot elektrische regeleenheid toe als optie aan de ZA-X en de ZA-M serie centrifugaal kunstmeststrooiers.

De elektrische regeleenheid maakt constante dosering mogelijk, onafhankelijk van de rijsnelheid. De automatische hoeveelheidsregeling noemt Amazone EasySet 2. De afmetingen van de uitstroomopening worden aangepast door de schuifposities automatisch aan te passen, op deze manier blijf de dosering altijd gelijk. De gebruiker wordt dus niet gedwongen een constante rijsnelheid aan te houden. Voor het bepalen of overdragen van het snelheid signaal kan de gebruiker optioneel gebruik maken van een X-sensor (impulsenteller), een signaalkabel (overbrengen van de tractorsnelheid) of een GPS-antenne.

Simpele bediening

EasySet 2 werkt zonder menu-navigatie. Dit betekent dat elke toets staat voor af-fabriek ingestelde functie. De doseerschuiven zijn aan beide zijden of eenzijdig elektronisch te openen en te sluiten. De gewenste strooihoeveelheid wordt ingevoerd op de terminal. Het enige dat naast de aftakas aandrijving nodig is, is een 12 V stroomaansluiting voor de regelcomputer.

Diverse inhouden en werkbreedtes

De ZA-X 03 serie is verkrijgbaar met werkbreedtes van 10 tot 18 meter en volumes van 500 tot 1400 liter. Optionele opzetranden maken uitbreiding mogelijk tot maximaal 1.750 liter. De ZA-M 02-serie biedt werkbreedtes tussen de 10 tot 36 meter met trechterinhouden van 1.000 tot 1.500 liter. Afhankelijk van de bedrijfsgrootte, kan deze worden uitgebreid tot maximaal 3000 liter. In de standaard uitvoering kost de ZA-X met een inhoud van 900 liter €4.500,-. De optionele automatische hoeveelheidsregeling heeft een meerprijs van €1.000,-.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Amazone levert messenwals voor getrokken zaaimachine Amazone Cirrus

De Duitse machinefabrikant Amazone introduceert een messenwals op de opklapbare getrokken zaaimachine Cirrus 6003-2.
Afbeelding artikel

Amazone levert Centaya C met dubbele zaadbak

Amazone breidt zijn programma pneumatische opbouwzaaimachines uit met de Centaya-C.
Afbeelding artikel

DLG maakt winnaars Agrifuture Concept 2022 bekend

DLG (Duitse landbouwvereniging) maakte onlangs vijf winnaars bekend van haar innovatieprijsregeling ‘’DLG-Agrifuture Concept Winner’’. Deze prijzen zijn bedoeld voor baanbrekende prestaties...
Beheer
WP Admin