Terug naar nieuwsoverzicht

SDF ziet omzet dalen en marktaandeel stijgen

Foto: SDF

Het Italiaanse concern SDF, moederbedrijf van onder andere Same, Deutz-Fahr en Lamborghini, zag in 2020 10% daling van de omzet, en 0,1% daling van de winst ten opzichte van het jaar ervoor.

SDF sluit 2020 af met 10% daling van de omzet, blijkt uit de onlangs gepubliceerde jaarresultaten. In 2020 noteerde het bedrijf een omzet van 1.146 miljoen euro. De daling is te wijten aan de sluiting van twee maanden van het hoofdkantoor in Treviglio, als gevolg van de nationale lockdown in Italië. Toch is de Ebitda (brutowinst met aftrek van overheadkosten) tot 9,5% gestegen en bedroeg 109 miljoen euro. In 2019 was dit nog 8,7% van de omzet. Volgens SDF is dit het beste Ebidta-resultaat in de geschiedenis van het bedrijf. De winst van SDF noteerde 39,3 miljoen euro, wat gelijk is aan 3,4% van de omzet. In 2019 was dit 3,5%. De schuld van het Italiaanse bedrijf is met 110 miljoen gedaald naar 176 miljoen euro.

Stijging marktaandeel in Europa

Wereldwijd nam SDF 300 werknemers aan, en heeft nu in totaal 4040 werknemers wereldwijd. In de fabriek in Treviglio kwamen 230 nieuwe werknemers. In totaal werken er 1375 mensen in Italië voor het Italiaanse concern. Volgens SDF is het marktaandeel in Europa met 1% gestegen naar 10,7%. Ook in China stijgen de verkoopcijfers. Evenals in Turkije, waar SDF Turkije een stijging van het verkoopvolume van 40% realiseerde.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Deutz-Fahr stelt nieuwe smalspoortrekker 5080 Ecoline voor

Deutz-Fahr komt met een nieuwe smalspoortrekker: de 5080 Ecoline. Het gaat om één model dat leverbaar is in drie breedtes.
Afbeelding artikel

Deutz-Fahr bouwt nieuw kantoorpand van € 6,4 miljoen

Deutz-Fahr investeert € 6,4 miljoen in een nieuw kantoorpand in Lauingen (D.) dat eind 2023 wordt opgeleverd.
Afbeelding artikel

Deutz-Fahr wint innovatie-award op mechanisatievakbeurs Eima 2022

Deutz-Fahr ontving op vakbeurs Eima in Bologna (It.) een onderscheiding voor het slim combineren van een powershifttransmissie met een cvt.
Beheer
WP Admin