fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

SDF ziet omzet dalen en marktaandeel stijgen

Foto: SDF

Het Italiaanse concern SDF, moederbedrijf van onder andere Same, Deutz-Fahr en Lamborghini, zag in 2020 10% daling van de omzet, en 0,1% daling van de winst ten opzichte van het jaar ervoor.

SDF sluit 2020 af met 10% daling van de omzet, blijkt uit de onlangs gepubliceerde jaarresultaten. In 2020 noteerde het bedrijf een omzet van 1.146 miljoen euro. De daling is te wijten aan de sluiting van twee maanden van het hoofdkantoor in Treviglio, als gevolg van de nationale lockdown in Italië. Toch is de Ebitda (brutowinst met aftrek van overheadkosten) tot 9,5% gestegen en bedroeg 109 miljoen euro. In 2019 was dit nog 8,7% van de omzet. Volgens SDF is dit het beste Ebidta-resultaat in de geschiedenis van het bedrijf. De winst van SDF noteerde 39,3 miljoen euro, wat gelijk is aan 3,4% van de omzet. In 2019 was dit 3,5%. De schuld van het Italiaanse bedrijf is met 110 miljoen gedaald naar 176 miljoen euro.

Stijging marktaandeel in Europa

Wereldwijd nam SDF 300 werknemers aan, en heeft nu in totaal 4040 werknemers wereldwijd. In de fabriek in Treviglio kwamen 230 nieuwe werknemers. In totaal werken er 1375 mensen in Italië voor het Italiaanse concern. Volgens SDF is het marktaandeel in Europa met 1% gestegen naar 10,7%. Ook in China stijgen de verkoopcijfers. Evenals in Turkije, waar SDF Turkije een stijging van het verkoopvolume van 40% realiseerde.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Deutz-Fahr introduceert budgetversie van 5-serie

De Duitse trekkerfabrikant Deutz-Fahr brengt een nieuwe budget-trekkerserie op de markt: de 5 Keyline.
Afbeelding artikel

Deutz-Fahr 5DF-smalspoortrekkers geschikt voor schonere brandstof HVO

Deutz-Fahr levert zijn 5DF-smalspoortrekkers van 91 tot 116 pk nu met Farmotion 35- en 45-motoren die geschikt zijn voor HVO-brandstof.
Afbeelding artikel

Deutz-Fahr vernieuwt middenmaatmodellen traploze 6-serie

Deutz-Fahr vernieuwt de middenmaatmodellen uit de 6-serie TTV en presenteert deze op vakbeurs Agritechnica 2023.
Beheer
WP Admin