Terug naar nieuwsoverzicht

Oldtimer: McCormick D-439 van de eerste eigenaar

Naam: Tom Baert (45) Woonplaats: Affligem (B) Beroep: service manager voor Pöttinger in België, en parttime landbouwer
Tom Baert kon de D-439 kopen van de eerste eigenaar omdat die wist dat hij hem netjes zou restaureren. Werd de koop al snel beklonken? Ik had de trekker in 2006 toevallig in de schuur zien staan bij de vorige eigenaar. Hij komt van een loonwerker in Asse, dat is aan de westkant van Brussel. De trekker was niet te koop, maar ik heb een jaar later nog eens met de kinderen gesproken. Als ik hem netjes zou restaureren dan kon ik de trekker wel kopen. Die kans heb ik toen niet laten schieten. Er w


Registreer om 2 gratis premium artikelen te lezen

Wil je 2 gratis premium artikelen per maand lezen?
registreer

en lees meteen verder!

Al abonnee? Log dan hier in.

‘QuattroLink’ gesleepte ophanging van de maaibalk
De Extra 787T, met een werkbreedte van 8,75 meter, heeft wel de zogenoemde ‘QuattroLink’ gesleepte ophanging van de maaibalk en ook de ‘SemiSwing’ stalen kneusvingers die aan de graskneuzer gemonteerd zijn. De maaier beschikt ook over de makkelijke hydraulische bodemdru-instelling. In het segment triple-maaiers biedt Vicon nu 3 typen aan. Nieuw is de middenversie, de Extra 787T met een brutoprijs van €46.900. - Foto: Vicon

8 maaischijven
Elke maaibalk is 3,2 meter breed en heeft 8 maaischijven. De bediening van alles verloopt heel eenvoudig en direct via 3 dubbelwerkende ventielen, rechtstreeks vanaf de trekker. Vicon adviseert minimaal een trekker met een motorvermogen van 180 pk.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Strautmann Streublitz strooit als de bliksem

Alwin Ekkel kwam ruim drie jaar geleden in het bezit van een nog vrijwel in originele staat verkerende Strautmann Streublitz. Vrij...
Afbeelding artikel

Oldtimer in beeld: Fiat 251R

Wim van Middendorp (39) uit Sibculo (Ov.) is sinds drie jaar eigenaar van een Fiat 251R. Een trekker die door zijn...
Afbeelding artikel

‘Uithangbord’ kan nog steeds dorsen

Twee New Holland-fans reden vorig jaar een oude maaidorser, gekocht in provincie Zeeland, naar hun Noord-Hollandse thuisbasis. Hij is nu genoeg...