fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Deutz-Fahr vernieuwt 5-serie

De nieuwe 5-serie van Deutz-Fahr voldoet nu aan de Fase V emissienorm. De serie bestaat uit 5 modellen met vermogens van 95 tot 126 pk. De serie vervangt de 5G-serie. Het lichtste model heeft een vanafprijs van €69.530.

 

De nieuwe Deutz-Fahr 5-serie bestaat uit 5 modellen met vermogens van 95 tot 126 pk (5095, 5100, 5105, 5115 en 5125). De motor, de SDF FARMotion, voldoet nu aan Fase 5 door AdBlue, DPR en DOC.

Tot 126 pk

Onder de motorkap ligt een FARMotion 45 viercilinder motor. De 5100 heeft een FARMotion 35 driecilinder. Daarmee is de trekker in wielbasis ook iets korter. Het vlaggenschipmodel, de 5125 heeft een maximumvermogen van 126 pk en een koppel van 517 Nm. De trekker heeft een hydraulische PowerShuttle met STOP&Go-functie. Met dat laatste bedien je de koppelingsfunctie en remfunctie via het rempedaal. Hij ontkoppelt zodra je remt tot stilstand.

De trekker is maximaal uitgerust met 60+60 versnellingen. Afhankelijk van de transmissieconfiguratie heeft de 5-serie een bereik van werksnelheden van 300 meter per uur tot 40 kilometer per uur.

Lees verder onder de foto

Hefvermogen

De aftakas heeft standaard vier toerentallen (540/540E/1000/1000E). Een 1000 toeren frontaftakas is optioneel. Een fronthef met 2100 kg hefvermogen is eveneens als optie beschikbaar. Net als een elektronische bediening van de achterhefinrichting.

Het hefvermogen achter is 5400 kg. De maximale hydrauliekopbrengst is 90 liter per minuut. Standaard is dit 56 liter per minuut.

Krachtige parkeerrem

De twee zwaartse modellen van de serie kun je optioneel voorzien van een hydraulische parkeerrem (HPB). Deze biedt tot 250% van de remkracht van een conventioneel systeem om de trekker veilig in stilstand te houden op steile hellingen en bij zware belading. Standaard is de mechanische parkeerrem gemonteerd.

Lees verder onder de foto

Cabine

Op het cabinedak van de nieuwe TopVision-cabine kan je tot 12 werklichten monteren. Zes voor en zes achter. Daarnaast kun je ook extra werklichten monteren op de cabinestijlen en in de nieuwe grille van de motorkap. In de cabine vind je een volledig verstelbare stuurkolom, stoel met instelbare luchtvering, opklapbare passagiersstoel, een audiosysteem met DAB-radio, Bluetooth en USB-poorten.

Verkrijgbaar

De trekker is te bestellen en dit jaar leverbaar. De vanafprijs van het lichtste model in de serie, de 5095 LS, is €69.530.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Deutz-Fahr introduceert budgetversie van 5-serie

De Duitse trekkerfabrikant Deutz-Fahr brengt een nieuwe budget-trekkerserie op de markt: de 5 Keyline.
Afbeelding artikel

Deutz-Fahr 5DF-smalspoortrekkers geschikt voor schonere brandstof HVO

Deutz-Fahr levert zijn 5DF-smalspoortrekkers van 91 tot 116 pk nu met Farmotion 35- en 45-motoren die geschikt zijn voor HVO-brandstof.
Afbeelding artikel

Deutz-Fahr vernieuwt middenmaatmodellen traploze 6-serie

Deutz-Fahr vernieuwt de middenmaatmodellen uit de 6-serie TTV en presenteert deze op vakbeurs Agritechnica 2023.
Beheer
WP Admin