fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Kuhn’s variabele persen met vochtmeting

Foto: Reesink Agri

Machinefabrikant Kuhn, bekend van onder andere hooibouwmachines, kan de variabele ronde balenpersen uitrusten met vochtmeting. Hiermee kun je het drogestofpercentage van het voer bepalen.

Bij Kuhn is de keuze in ronde balenpersen tussen de vaste kamer balenpers (type FB en FBP) en de variabele pers (type VB en VBP). Op alle persen is weeginrichting mogelijk, waarbij de balen op de wikkeltafel gewogen worden. De VB en VBP met variabele perskamer kunnen nu ook uitgerust worden met vochtmeting. Met deze optie kun je het drogestofgehalte van het voer bepalen en een inschatting maken hoeveel ruwvoer er van het land is gehaald.

Twee sensoren

Bij persen met voorbereiding voor de vochtmeting kan aan de linkse en rechtse kant van het invoerkanaal een sensor geplaatst worden. Deze sensoren koppelen aan de software van de pers, waardoor de meting continue te zien is op het Isobus-scherm in de trekker. Het is voorlopig nog niet mogelijk om data op te slaan en uit te printen. Kuhn werkt hier wel aan om dit in de toekomst wel te kunnen doen. Voor nu moet je het dus even handmatig noteren.

Laatste model persen zijn voorbereid

De optie is alleen mogelijk op de zogenoemde Model Year 21-persen. Kuhn rekent bij deze oogstmachines vanaf september tot september, waardoor de persen die sinds september 2020 zijn gebouwd ook al zijn voorbereid op de vochtmeting. De dealers bouwen de weeg- en vochtmeetoptie op wanneer de pers binnenkomt, waardoor ook de al geleverde persen sinds september 2020 de optie ingebouwd kunnen krijgen. Het opbouwsetje voor de vochtmeting kost zo’n € 2.000 tot € 2.500. De weeginrichting staat voor ongeveer dezelfde prijs in de prijslijst.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Prototype gespot: Kuhn-rondebalenpers met verticale wikkelaar

Gespot: een Kuhn-rondebalenpers met verticale wikkelaar á la McHale in de omgeving van de Kuhn-fabriek in Geldrop.
Afbeelding artikel

Optitedd-rotorarm voor Kuhn-schudders

Kuhn heeft rotorarm Optitedd ontwikkeld voor zijn gedragen en halfgedragen schudders met een werkbreedte van 8,70 tot 17,20 meter.
Afbeelding artikel

Primeur: Kuhn komt met frontbandhark

Kuhn komt met een nieuwe bandhark voor in de fronthef op de markt: de Merge Maxx 440 F.
Beheer
WP Admin