fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Kuhn lanceert nieuwe triplemaaier met dwarsafvoerbanden

Een van de in Nederland draaiende machines bij LMB Leenders. Foto: Jannick Pelle

Kuhn komt met een nieuwe triplemaaier met dwarsafvoerbanden. De FC9330RA heeft een werkbreedte van 9,3 meter. De zwadbreedte is vanuit de trekkercabine instelbaar tussen de 1,8 en 3,6 meter.

De nieuwe Kuhn FC9330RA is de opvolger van de Kuhn FC 883 RA maaier met afvoerbanden. De nieuwe machine is breder, lichter en kan via Isobus aangestuurd worden. De FC 883 RA had een werkbreedte van 8,8 meter. De nieuwe machine 9,3 meter. De zwadbreedte is vanuit de cabine in te stellen tussen 1,8 of 3,6 meter. Daarmee verander je de werkelijke breedte van de band, zonder de maaibreedte of afvoerbandsnelheid te veranderen.

De band is gemaakt van rubber gecombineerd met canvas. “Dit is oersterk. Nog een voordeel, ten opzichte van bijvoorbeeld pvc, is dat het gemaaide gras niet aan de band blijft plakken”, vertelt Gert-Jan Hegeman van Reesink Agri.

Naast het in breedte instellen van de afvoerbanden, kun je ze ook uitheffen om het gemaaide gras verspreid te laten liggen. Of je heft één van beide op, bijvoorbeeld bij het werken op de kopakker. De twee achterste maaiers hebben elk een werkbreedte van 3,5 meter. De voorste maaier is 3,1 meter breed. Kuhn zegt dat de overlapping van 42 cm aan elke kant zorgt voor een volledige dekking bij het werken in bochten en op hellingen. De maaibalk is de Kuhn Optidisc Elite.

De afvoerbanden kan je individueel of beide uitheffen

Lichter in gewicht

Het nieuwe frame van de machine staat dichter op de trekker en dat maakt het geheel compacter en stabieler dan eerdere modellen. Daarnaast is het model lichter door het gebruik van aluminium in de transportbandframes. Die staan het verst van de trekker af en door die lichter in gewicht te maken scheelt dat in de druk op de achteras van de trekker. Zo ver nu bekend zal de machine onder de 4.000 kg blijven, ten opzichte van 4,5 ton van de FC 883 RA. De machine staat dicht op de trekker.  Daarom heeft de machine een beschermkap die automatisch inschuift. Zo kan de chauffeur toch makkelijk bij de achterkant van de trekker komen.

Hegeman vult nog aan dat er in Nederland inmiddels twee van deze nieuwe machines in Nederland zijn afgeleverd. Het gaat nog om de zogenaamde ‘0-serie’. De serieproductie verwacht importeur Reesink Agri later dit jaar. Dan zal ook meer bekend zijn over de prijs van de machine.

Een korte teaservideo van de machine:

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Prototype gespot: Kuhn-rondebalenpers met verticale wikkelaar

Gespot: een Kuhn-rondebalenpers met verticale wikkelaar á la McHale in de omgeving van de Kuhn-fabriek in Geldrop.
Afbeelding artikel

Optitedd-rotorarm voor Kuhn-schudders

Kuhn heeft rotorarm Optitedd ontwikkeld voor zijn gedragen en halfgedragen schudders met een werkbreedte van 8,70 tot 17,20 meter.
Afbeelding artikel

Primeur: Kuhn komt met frontbandhark

Kuhn komt met een nieuwe bandhark voor in de fronthef op de markt: de Merge Maxx 440 F.
Beheer
WP Admin