fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

“Juiste band kopen begint met goed advies”

Rini Bustraan weet alles over banden en deelt zijn kennis en kunde ook voor de klas.

In deze rubriek laten we elke maand een specialist aan het woord over zijn vakgebied. Dit keer bandenspecialist Rini Bustraan (53). Adviseur, eigenaar van twee bandenservicebedrijven en zelfs docent in de banden.

Wat maakt jou bandenspecialist?

“Voor de meeste mensen is een band zwart en rond met nokken er op. Zo simpel is het helemaal niet. De uitdaging is om de perfecte band te zoeken voor de klant. Welke dat is, leer je niet uit boekjes. Dat is je verdiepen in hoe verschillende banden van verschillende merken zich gedragen in de praktijk. Naast type trekker zijn ook type werkzaamheden, conditie van de bodem, grondsoort en bodemdruk verminderen factoren waarmee ik bij een advies rekening houd. Inmiddels zit ik ruim 20 jaar in dit vak.”

Waar komt die passie voor banden vandaan?

“Helaas ben ik niet op een boerenbedrijf geboren. Als kind heb ik veel op een akkerbouwbedrijf rondgedwaald en vanaf mijn 15e ook in de vakanties en weekenden geholpen. Uiteindelijk de monteursopleidingen gedaan, en begonnen als monteur in de truckwereld. Rond mijn 25ste dacht ik: ga ik dit echt mijn hele leven doen? Nee. Toen Profile Zierikzee een adviseur landbouwbanden zocht, wist ik: dit is voor mij! Eerst deed ik dat werk in mijn eentje, maar het werd steeds drukker. Het advies in de landbouwbanden is gegroeid naar meerdere verkopers, monteurs en een verkoop binnendienst. Inmiddels ben ik zelf eigenaar van Profile Zierikzee en Middelharnis en Vulkanisatie Zeeland.”

Hoe ga je te werk?

“Het begint met de juiste band op de juiste plaats voor de beste prestaties en resultaten. Ultraflexbanden (IF of VF), groot volumebanden, smalle banden op rijencultuur, roadbanden: allemaal specifieke banden voor specifieke toepassingen. Hierin willen we advies op maat geven. Een andere specialiteit is service op locatie, waar en wanneer je maar wil. Heb je een probleem onderweg of op het land, kapotte band of uit gescheurd wiel – bijna altijd kunnen we uitkomst bieden dankzij een uitgebreide voorraad nieuwe en gebruikte banden en wielen. En we hebben de webshop bandebeurs.nl.”

En je staat wel eens voor de klas.

“Ik vind het wel leuk om kennis en kunde van banden met jongeren te delen, en wat duidelijkheid in de bandenjungle te scheppen. Die jongens van 16 zijn de toekomstige ondernemers, daar moet ik dus aanhaken.”

En wat is jouw toekomst?

“Ik wil dicht bij de branche blijven, op de hoogte blijven en kijken waar de kansen liggen. Als de wereld verandert, dan moet je meebewegen om in de top mee te kunnen draaien.”

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Drie nieuwe maten Alliance-cultuurbanden Agriflex+ 363 VF

Bandenfabrikant Alliance levert drie nieuwe bandenmaten in de serie Agriflex+ 363 XT VF-cultuurbanden.
Afbeelding artikel

Alliance breidt matenpakket Agriflex+ 372 VF-banden uit

Alliance-importeur Zuid West Banden meldt dat het pakket van de Agriflex+ 372 VF-banden is uitgebreid met vijf nieuwe bandenmaten.
Afbeelding artikel

Innovatieve Galileo CupWheel-band getest op klei in de polder

WUR Open teelten monteerde de CupWheel-band op een Fendt 820 met vijfschaar wentelploeg om bovenover te ploegen op klei. Een impressie.
Beheer
WP Admin