Terug naar nieuwsoverzicht

Homburg Holland importeert Zurn-onkruidmaaier

De Top Cut Collect van Zürn Harvesting maait de zaadtoppen van grasonkruiden die boven het gewas uittorenen, en voert ze af van het perceel. - Foto: Zürn Harvesting

De Top Cut Collect van het Duitse Zurn is binnenkort te koop mij Homburg Holland in Stiens. Het is een maaibalk op hoogte, die zaadkoppen van onkruid dat boven het gewas uitsteekt afmaait en afvoert.

Zurn won onlangs nog op de virtuele Sima een innovatieprijs voor deze machine. Het is een extra optie voor mechanische onkruidbestrijding, als alternatief voor gewasbeschermingsmiddelen. TREKKER berichtte eerder over deze Top Cut Collect in november, editie 386. Een dubbele messenbalk snijdt alle zaadkoppen af van onkruiden of opslag die boven het geteelde gewas uitsteken, en voert die met een transportbandje af naar een kleine kiepbunker. Met twee ‘vleugels’ van 4,5 of 6 meter heeft hij een werkbreedte van 9 of 12 meter. De maaihoogte is instelbaar van 35 tot 150 centimeter, de rijsnelheid ligt tussen 5 en 8 km/u.

Dankzij de opvouwbare vleugels met messenbalk en afvoerband, slinkt de werkbreedte van 9 of 12 meter tot een transportbreedte die binnen de 3 meter blijft.

Dankzij de opvouwbare vleugels met messenbalk en afvoerband, slinkt de werkbreedte van 9 of 12 meter tot een transportbreedte die binnen de 3 meter blijft.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

12-rijige wiedrobot ruimt autonoom onkruid op

De autonome wiedrobot Andela Robot Weeder is speciaal ontwikkeld voor het verwijderen van onkruid in de rij.
Afbeelding artikel

Pöttinger toont nieuwe triplemaaier

De Pöttinger Novacat V10000 is verkrijgbaar met een aanbouwbok voor 3 of 3,5 meter brede frontmaaiers.
Afbeelding artikel

SIS Remote stuurt autonome taludmaaier aan

Vier Duitse ondernemingen bundelden hun krachten om maaien op moeilijk begaanbaar terrein verder te automatiseren. Met SIS Remote bestuur je een...
Beheer
WP Admin