fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Homburg Holland importeert Zurn-onkruidmaaier

De Top Cut Collect van Zürn Harvesting maait de zaadtoppen van grasonkruiden die boven het gewas uittorenen, en voert ze af van het perceel. - Foto: Zürn Harvesting

De Top Cut Collect van het Duitse Zurn is binnenkort te koop mij Homburg Holland in Stiens. Het is een maaibalk op hoogte, die zaadkoppen van onkruid dat boven het gewas uitsteekt afmaait en afvoert.

Zurn won onlangs nog op de virtuele Sima een innovatieprijs voor deze machine. Het is een extra optie voor mechanische onkruidbestrijding, als alternatief voor gewasbeschermingsmiddelen. TREKKER berichtte eerder over deze Top Cut Collect in november, editie 386. Een dubbele messenbalk snijdt alle zaadkoppen af van onkruiden of opslag die boven het geteelde gewas uitsteken, en voert die met een transportbandje af naar een kleine kiepbunker. Met twee ‘vleugels’ van 4,5 of 6 meter heeft hij een werkbreedte van 9 of 12 meter. De maaihoogte is instelbaar van 35 tot 150 centimeter, de rijsnelheid ligt tussen 5 en 8 km/u.

Dankzij de opvouwbare vleugels met messenbalk en afvoerband, slinkt de werkbreedte van 9 of 12 meter tot een transportbreedte die binnen de 3 meter blijft.

Dankzij de opvouwbare vleugels met messenbalk en afvoerband, slinkt de werkbreedte van 9 of 12 meter tot een transportbreedte die binnen de 3 meter blijft.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Continental gaat onkruid te lijf met hogedrukstraal kokend water

Continental levert niet alleen banden maar ook oplossingen voor precisielandbouw, zoals met kokend water onkruid verwijderen.
Afbeelding artikel

Rootwave lanceert eWeeder aangedreven door trekker

De Britse fabrikant RootWave brengt zijn eerste elektrische robotwieder op de markt: de Rootwave eWeeder.
Afbeelding artikel

‘Effectiever en sneller schoffelen met smart camera sideshift’

Met de cameragestuurde sideshift van Wifo kun je nauwkeuriger schoffelen, ervaart Bram Lommerts van SPNA.
Beheer
WP Admin