fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Werktuig binnen handbereik met Macon werktuigendrager

De compacte bouw van de werktuigendrager realiseert Macon door een constructie over de bestuurder te maken. Naast dat als overrolbeveiliging dient, heb je goed beeld op het werk van de machine. Foto's en video: Klaas Eissens

Constructiebedrijf Macon uit Kraggenburg (Fl.) heeft onlangs een werktuigdrager gebouwd. De machine staat op een vaste spoorbreedte van 2.25 meter en is daarmee zeer geschikt voor het zaaien en schoffelen van uien en witlof.

Matthijssen Constructies, afgekort Macon, kreeg de vraag om een werktuigendrager te bouwen. Hoewel de machine nu nog alleen op de velden in Flevoland rijdt, sluit de fabrikant van de zogenoemde Macon MWD 225 niet uit om de machine seriematig te gaan bouwen.

Lees verder onder de foto

Je zit letterlijk boven de aandrukrollen van de zaaimachine. Het werk is zo goed te controleren, en zelfs met een lang voorwerp schoon te maken als dat nodig is.

Je zit letterlijk boven de aandrukrollen van de zaaimachine. Het werk is zo goed te controleren, en zelfs met een lang voorwerp schoon te maken als dat nodig is.

3 hefinrichtingen

De werktuigendrager weegt iets minder dan 2 ton en heeft drie hefinrichtingen. Een 4 cilinder Kubota-motor van 42,6 pk drijft drie hydrauliekpompen aan. Eén voor het aandrijven dan de vier hydromotoren in de wielen, één voor het sturen en een voor de hydraulische functies en de aftakas. De aftakas drijft moeiteloos een blower van een zaaimachine aan. Ook een schoffelmachine, sporenwisser, granulaatstrooier, wiedeg en andere lichte machines kunnen in een van de drie hefinrichtingen hangen. Door, in dit geval, de zaaimachine op een pallet met wieltjes te zetten, rij je hem ertussen en kun je de machine aankoppelen.

Lees verder onder de foto

De bestuurder zit naast de motor. Vanaf de luchtgeveerde stoel kun je met een rijhendel de hydrostatische aandrijving bedienen. Naast handmatig sturen, kan dit model ook op gps werken.

De bestuurder zit naast de motor. Vanaf de luchtgeveerde stoel kun je met een rijhendel de hydrostatische aandrijving bedienen. Naast handmatig sturen, kan dit model ook op gps werken.

Vaste spoorbreedte

Het constructiebedrijf ontwierp een frame dat over de chauffeur heen gaat. Hierdoor zit je dicht op het werktuig, en zo heb je goed zicht op het werk. Bij het eerste model verloopt het sturen via gps. De vaste spoorbreedte meet 2,25. Een variabele, of andere spoorbreedte is op aanvraag mogelijk. De testfase is recent afgerond, maar het is volgens de bouwer nog te vroeg om een verkoopprijs te noemen.

Gerelateerde tags: , , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

WDM bouwt zelfrijdende werktuigendrager

Walter Duivenvoorde Mechanisatie (WDM) gaat een zelfrijdende werktuigendrager produceren onder de naam F-Trac.
Afbeelding artikel

Graafstra presenteert hybride werktuigendrager Agra-Trac

Graafstra presenteert deze week zijn hybride werktuigendrager Agra-Trac op Mechanisatie Tentoonstelling Bollenstreek in Vijfhuizen (N.-H.).
Afbeelding artikel

Online schoffelonderdelen van Steketee bestellen via webshop

Hengers Agro wil via de webshop Schoffelonderdelen.nl rechtstreeks onderdelen aan klanten verkopen.
Beheer
WP Admin