Terug naar nieuwsoverzicht

Vijfde generatie Valtra T en N

De T5 kent acht modellen van 155 tot 235 pk nominaal. - Foto's: Valtra

Het Finse Valtra komt met een vernieuwde generatie van drie N-typen en acht T’s. Vooral de cabine is bij de tijd gebracht, met onder meer een beeldschermpje in de A-stijl. Verder zijn er de Start Boost, een nieuwe voor/achteruit-shuttlehendel en automatisch keren op de kopakker.

Lees verder onder de foto

In de cabine bij de N5, plus enkele foto's van de buitenkant.

In de cabine bij de N5

De drie N-modellen N135, N155 ECO, en N175 lopen van 135 tot 165 pk. De acht stuks T145 tot T255 gaan van 155 tot 235 pk nominaal. De uitrustingsniveaus Active, HiTech, Versu en Direct blijven onveranderd. Alle typen hebben nu een kleurenschermpje in de A-stijl. Dat toont enkele basisgegevens die voorheen op het dashboard te zien waren. Bij de Active en HiTech kun je er, samen met een knop naast het stuur, ook een aantal trekkerfuncties aanpassen. Bij de Versu en Direct zul je dat laatste eerder doen op de grote SmartTouch-terminal. Verder valt op het grotere, makkelijker verstelbare stuur op. Als optie zijn airco, een donkerder interieur met leren stuur en ‘chroom’, en een ruitenwisser rechts te krijgen.

Lees verder onder de foto

Het interieur van de T5.

Het interieur van de T5.

Snellere transmissie

Valtra verbeterde eveneens de voor/achteruit-shuttlehendel. Die schiet na een tikje in de gekozen rijrichting uit zichzelf weer naar neutraal; voorheen moest de chauffeur deze hendel nadrukkelijk op vooruit, neutraal of achteruit zetten. De transmissie zou volgens Valtra nu ook sneller schakelen tussen de snelheidsbereiken. Verder heeft de Versu de beschikking over ‘Start Boost’. Dat geeft de trekker meer vermogen bij het wegrijden in groepen B en C met een zware last erachter.

Lees verder onder de foto

Van de N-serie komen er vier nieuwe typen, 135 tot 165 pk sterk.

Van de N-serie komen er vier nieuwe typen, 135 tot 165 pk sterk.

Laatste nieuwtje is Auto U-pilot. Hiermee kan de trekker zelf keren op de kopakker en werktuigen uitheffen of inzetten. Dit wordt onderdeel van het Technology Pro X-pakket, dat Valtra ontwikkelt voor precisielandbouw.

De productie is inmiddels gestart in Finland, dus de modellen zijn direct verkrijgbaar. De prijzen worden na de publieksintroductie bekendgemaakt, die online plaatsvindt vrijdag om 12.00 uur.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Stapt Poppe over van Steyr naar Valtra?

De Merkenwissel-rubriek stelt lezers in staat om zelf eens een ander merk te testen. Valtra-importeur Mechan Groep stelde een gloednieuwe G135...
Afbeelding artikel

Valtra voegt automatiek en wegen toe aan voorlader

Trekkerfabrikant Valtra komt met een nieuwe optie voor voorladers: een weeginstallatie en automatiek. De Finse trekkerfabrikant Valtra voegt dit najaar optioneel...
Afbeelding artikel

Valtra G 115 Active is wendbare Fin met fors verbruik

Afgelopen najaar testten we zeven 120 pk sterke trekkers mét voorladers in één grote multi-trekkertest. Er arriveerde een gloednieuwe G-serie op...
Beheer
WP Admin