fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Vijfde generatie Valtra T en N

De T5 kent acht modellen van 155 tot 235 pk nominaal. - Foto's: Valtra

Het Finse Valtra komt met een vernieuwde generatie van drie N-typen en acht T’s. Vooral de cabine is bij de tijd gebracht, met onder meer een beeldschermpje in de A-stijl. Verder zijn er de Start Boost, een nieuwe voor/achteruit-shuttlehendel en automatisch keren op de kopakker.

Lees verder onder de foto

In de cabine bij de N5, plus enkele foto's van de buitenkant.

In de cabine bij de N5

De drie N-modellen N135, N155 ECO, en N175 lopen van 135 tot 165 pk. De acht stuks T145 tot T255 gaan van 155 tot 235 pk nominaal. De uitrustingsniveaus Active, HiTech, Versu en Direct blijven onveranderd. Alle typen hebben nu een kleurenschermpje in de A-stijl. Dat toont enkele basisgegevens die voorheen op het dashboard te zien waren. Bij de Active en HiTech kun je er, samen met een knop naast het stuur, ook een aantal trekkerfuncties aanpassen. Bij de Versu en Direct zul je dat laatste eerder doen op de grote SmartTouch-terminal. Verder valt op het grotere, makkelijker verstelbare stuur op. Als optie zijn airco, een donkerder interieur met leren stuur en ‘chroom’, en een ruitenwisser rechts te krijgen.

Lees verder onder de foto

Het interieur van de T5.

Het interieur van de T5.

Snellere transmissie

Valtra verbeterde eveneens de voor/achteruit-shuttlehendel. Die schiet na een tikje in de gekozen rijrichting uit zichzelf weer naar neutraal; voorheen moest de chauffeur deze hendel nadrukkelijk op vooruit, neutraal of achteruit zetten. De transmissie zou volgens Valtra nu ook sneller schakelen tussen de snelheidsbereiken. Verder heeft de Versu de beschikking over ‘Start Boost’. Dat geeft de trekker meer vermogen bij het wegrijden in groepen B en C met een zware last erachter.

Lees verder onder de foto

Van de N-serie komen er vier nieuwe typen, 135 tot 165 pk sterk.

Van de N-serie komen er vier nieuwe typen, 135 tot 165 pk sterk.

Laatste nieuwtje is Auto U-pilot. Hiermee kan de trekker zelf keren op de kopakker en werktuigen uitheffen of inzetten. Dit wordt onderdeel van het Technology Pro X-pakket, dat Valtra ontwikkelt voor precisielandbouw.

De productie is inmiddels gestart in Finland, dus de modellen zijn direct verkrijgbaar. De prijzen worden na de publieksintroductie bekendgemaakt, die online plaatsvindt vrijdag om 12.00 uur.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Video | Proefrit met de nieuwe Valtra S 416 Unlimited

TREKKER maakte een proefrit met het topmodel van de zesde generatie S-serie: de Valtra S 416 Unlimited.
Afbeelding artikel

Video | Zeven trekkers getest: Valtra Q285

Het testteam van ‘multi-trekkertest 7 x 300 pk’ vindt dat Valtra erin slaagt de hypermoderne Q 285 toch toegankelijk te maken....
Afbeelding artikel

Valtra toont nieuw vlaggenschip S416

De Finse trekkerfabrikant Valtra presenteert een nieuw topmodel. Het gaat om een nieuwe S416 met maximaal 420 pk.
Beheer
WP Admin