fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Soucy gestopt met rups voor grote trekkers

Het Canadese rupsbandenmerk Soucy is gestopt met het produceren van de S-Tech 800. Een rupsband (rubber track) voor trekkers met een groot vermogen. Reden hiervoor is dat veel trekkerfabrikanten steeds vaker zelf grotere trekkers van rupsbandsystemen af fabriek voorzien.

De markt voor het achteraf opbouwen van een rupsbandsysteem voor deze klasse trekkers was al niet erg groot. Doordat trekkermerken nu zelf af fabriek rupssystemen leveren zorgt ervoor dat deze markt kleiner wordt. Dat Soucy is gestopt met het produceren van de S-Tech 800 rupsband systemen voor de grotere vermogenklasse trekkers (vanaf 250 pk), betekent overigens niet dat de productie van rupsen van de fabrikant helemaal stopt. Soucy gaat door met het produceren en verder ontwikkelen van de smalle rupsband systemen S-TECH 600R, de S-TECH 600GX voor de mid-range trekkers en de S-TECH 1000X rupsbandsystemen voor combines en grote hakselaars.

Onderdelen voor de S-TECH 800 serie (zoals rupsbanden en loopwielen) worden nog wel geproduceerd.

Lees verder onder de foto

De S-Tech 800

Vraag naar rupsen blijft

Hoewel de rupsband enkele jaren geleden de grootste piek heeft gehad, blijft de verkoop de laatste jaren gestaag doorgaan, bevestigt importeur Vlaming Groep. Eelco Schaap, Soucy Track specialist bij Vlaming Groep, vertelt: “We hebben toen de vraag naar rupsbanden steeg veel systemen geplaatst. Daarmee is een deel van de markt in korte tijd voorzien. Sindsdien blijft de verkoop van de tracksystemen gestaag doorgaan. Van leegloop is in ieder geval geen sprake!”

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

De groeispurt van Indiase bandenfabrikant BKT

Een nieuwe fabriek en nieuwe banden moeten de omzetgroei van BKT versnellen. TREKKER neemt een kijkje in de BKT-fabriek in India.
Afbeelding artikel

BKT zet volop in op productie eigen rupsbanden voor (land)bouw

BKT komt met drie soorten rupsbanden voor de vervangingsmarkt. Nieuw zijn rupsen voor schrankladers. Rupsen voor minigravers worden verwacht.
Afbeelding artikel

Rupsen voor de kleinere trekker

Het is nog niet zo heel lang geleden dat de rupsband vooral gebruikt werd onder zware machines en trekkers.  Maar ook...
Beheer
WP Admin