fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Michelin komt met smalle IF-cultuurbanden

De cultuurwielen hebben een IF-karkas, waarmee de band in theorie 20% meer draagvermogen heeft bij eenzelfde bandenspanning als een standaard band in die maatvoering. Foto's: Michelin.

Bandenfabrikant Michelin introduceert een nieuwe bandenserie: Agribib Row Crop IF. Het gaat om vijf maten cultuurbanden met IF-techniek.

Michelin introduceert vijf nieuwe cultuurbanden met IF-karkassen (Improved Flexion). Deze bandenserie heet Agribib Row Crop IF en bestaat uit 320 millimeter- en 380-millimeter brede banden. Volgens Michelin zijn deze banden ontwikkeld voor onder zelfrijdende en getrokken spuiten, en voor trekker met motorvermogens van 70 tot 180 pk.

14% meer nokken

De cultuurwielen hebben een IF-karkas, waarmee de band in theorie 20% meer draagvermogen heeft bij eenzelfde bandenspanning als een standaard band in die maatvoering. Michelin heeft daar zelf onderzoek naar gedaan in Frankrijk en de nieuwe IF-band in de maat 380/90 R50 vergeleken met de standaard Michelin Agribib Row Crop. Michelin concludeert dat de IF-band een 20% groter contactvlak heeft met de grond, en 14% meer nokken aan de grond heeft. Dat heeft Michelin gemeten bij een draagvermogen van 3.600 kg, bij een bandenspanning die correspondeert met 30 km/u.

Lees verder onder de foto

De zijn banden ontwikkeld voor zelfrijdende en getrokken spuiten, en voor trekker met motorvermogens van 70 tot 180 pk.

De zijn banden ontwikkeld voor zelfrijdende en getrokken spuiten, en voor trekker met motorvermogens van 70 tot 180 pk.

De nieuwe bandenserie, die wordt geproduceerd in Troyes (Frankrijk), bestaat uit vijf maten, namelijk IF 380/90 R 50 167A8/167B, IF 320/85 R 38 151A8/151B, IF 380/90 R 46 165A8/165B, IF 320/90 R 54 159A8/159B en IF 320/90 R 50 158A8/158B.

Bandenthema

Toevallig in de markt voor cultuurbanden met een VF-karkas? In onze komende uitgave (nr. 392) brengen we een compleet overzicht van deze banden. We hebben alle aanbieders naast elkaar gezet, met specificaties én prijzen. Het overzicht valt begin volgende week bij u op de deurmat, of houd in de gaten wanneer het digitale magazine verschijnt.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Video | Evobib-trekkerband van Michelin is marktrijp

De Evobib-trekkerband van bandenfabrikant Michelin die geschikt is voor trekkers boven de 200 pk, is nu marktrijp.
Afbeelding artikel

Michelin breidt Crossgrip-bandenserie uit

Michelin voegt twee bandenmaten toe aan zijn assortiment voor de allrounder Crossgrip-band: de 400/70R20 en 480/80R26.
Afbeelding artikel

Michelin test weg-landband

Michelin test een nieuwe transport-akkerband op de Nederlandse akkers. Voorlopig zal de band niet in productie gaan, aldus Michelin.
Beheer
WP Admin