fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Jaaromzet van Amazone groeit met 15%

Foto: Amazone

Machinefabrikant Amazone rond boekjaar 2020 af met een omzetgroei van 15%, naar een recordomzet van €537 miljoen.

De Duitse machinebouwer Amazone zag de jaaromzet in 2020 groeien met 15% naar een recordomzet van €537 miljoen. De jaaromzet van 2019 bedroeg €467 miljoen. De fabrikant laat weten dat er ondanks de coronapandemie geen vertraging in productie is opgelopen, en alle bestellingen zijn uitgeleverd. Ook laat Amazone weten dat ondanks die pandemie, het toch gelukt is om investeringsprojecten af te ronden. Zo is er een nieuw onderdelencentrum geopend in Tecklenbrug-Leeden (nabij Osnabrück). Daarnaast is er een verkoopvestiging geopend in Kiev (Oekraïne).

Er werken 1.900 mensen bij Amazone, en het exportaandeel van de producten bedraagt 80%. Amazone investeerde 6% van de omzet in onderzoek en ontwikkeling.

Voorzichtig optimistisch

Amazone kijkt ‘voorzichtig optimistisch’ naar 2021. Komend jaar wil Amazone de productielocatie in Bramsche, waar de UX- en UF-veldspuiten worden gebouwd, uitbreiden met 8.000 vierkante meter oppervlak met daarop nieuwe hallen. De eigenaren laten weten dat de orderportefeuille momenteel in alle productgebieden goed is. De eigenaren zijn toch voorzichtig vanwege de pandemische situatie, de aanhoudende economische uitdagingen en de veranderende politieke randvoorwaarden. Daarnaast wordt de fabrikant momenteel geconfronteerd met onevenredige prijsstijgingen en knelpunten bij toeleveranciers.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Oud-directeur Amazone Heinz Dreyer overleden

Prof. Dr. Heinz Dreyer, voormalig directeur van Amazone, is op 17 februari 2023 overleden. Dreyer is 90 jaar geworden.
Afbeelding artikel

Amazone neemt financieel belang in AgXeed

Machinefabrikant Amazone investeert in het Nederlandse bedrijf AgXeed dat autonome trekkers ontwikkelt.
Afbeelding artikel

Amazone levert slijt- en reserveonderdelen voor veldspuiten in toolkit

De Duitse machinefabrikant Amazone levert de belangrijkste slijt- en reserveonderdelen voor veldspuiten in kunststof toolkits, de zogenoemde AidPacks.
Beheer
WP Admin