fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Evers test prototype zaaibedbereider

Evers Agro uit Almelo (Ov.) werkt aan een nieuwe zaaibedbereider. Foto's: Martin Smits

Grondbewerkingsspecialist Evers test dit voorjaar een prototype van een werktuig voor de zaaibedbereiding. Evers construeerde een werktuig dat vooral geschikt is om een ondiep zaaibed voor bijvoorbeeld bieten en uien te maken.

Voor bieten en uien is vooral op de kleigrond een egale werkdiepte en een vlak resultaat een belangrijk criterium. Een aantal centimeters dieper bewerken kan ook, wanneer de grond en de beoogde teelt daar geschikt voor zijn. Dat Evers Agro uit Almelo (Ov.) in deze markt stapt is vooral gedreven door het gegeven dat Steketee (onderdeel van Lemken) geen zaaibedbereiders meer levert. Het concept van Evers werkt ook volgens het principe van de vroegere Steketee zaaibedbereiders en dat heeft weer veel overeenkomst met die van VSS Agro, Farmet en deels ook de Lemken Kompaktor. De basis zijn twee rollen met daar tussen een in hoogte verstelbaar egveld. Bij het prototype is dat egveld uitgerust met twee rijen ganzenvoeten, maar triltanden zijn ook straks ook leverbaar.

Lees verder onder de foto

De zaaibedbereider werkt met twee rollen met daar tussen een in hoogte verstelbaar egveld.

De zaaibedbereider werkt met twee rollen met daar tussen een in hoogte verstelbaar egveld.

Zowel front- als achteraanbouw

En er komt keuze in meerdere soorten looprollen. Evers test zowel een machine voor de frontaanbouw, als voor de aanbouw achter in de hef en combineert dat met haar bandenwals om tussen de wielen van de trekker aan te drukken. Zo wordt over de volle breedte van 3 meter de grond gelijkmatig aangedrukt. De eerste indruk van de machine waarmee verschillende percelen in Flevoland en op het Hoge Land in Groningen zijn bewerkt is goed. Tot nu toe beperkt Evers zich tot 3 meter werkbreedte, maar het is zeker voornemens om ook grotere werkbreedten op de markt te brengen.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Tsjechische SMS levert Talon Green-graslandwoeler

De Tsjechische machinefabrikant SMS heeft diepwoeler Talon Green gebouwd om verdichte graslandbodems weer los te maken.
Afbeelding artikel

Japanse Yanmar presenteert elektrische veldrobot op rupsen

De elektrische veldrobot e-X1 van Yanmar staat op rupsen, heeft geen ruimte voor een bestuurder en wordt elektrisch aangedreven.
Afbeelding artikel

Agri Bio-Solutions wordt importeur van 4Disc Acticut

Agri Bio-Solutions gaat machines van het Duitse 4Disc importeren. 4Disc is bekend van een nieuw werktuig voor grondbewerking: de Acticut.
Beheer
WP Admin