Terug naar nieuwsoverzicht

Weidemann bouwt Fase V-motor in Hoftrac

De nieuwe Hoftrac 1390 is te koop met keuze uit drie Fase V-motoren van 25, 45 of 55 pk. - Foto: Weidemann

De Duitse producent Weidemann legt voortaan een andere motor in de bekende Hoftrac 1380-wiellader. Deze voldoet daarmee aan de emissie-eisen volgens Fase V. De nieuweling krijgt typenummer 1390.

De lichtste motor in de 1390 is een Yanmar-driecilinder van 25 pk (max. 20 km/u) voor gebruikers die wat minder bedrijfsuren maken. Opties die meer aansluiten bij agrarisch gebruik zijn 45 en 55 pk (keuze tussen 20 of 30 km/u). De twee grotere halen de Fase V-eisen met een dieseldeeltjesfilter (DPF) en een dieseloxydatieskatalysator (DOC); AdBlue tanken is niet nodig.

Aan hydrauliek beschikt de kleinste lader over 41,6 l/min, bij de grotere is er keus uit 49,4 of 58,5 l/min, met als optie nog ‘High Flow’ (84 l/min). Dit is geschikt voor werk dat langere tijd een constant hoog hydraulisch vermogen vereist, zoals grote maaiers en klepelmaaiers. Het kipvermogen met laadbak recht ligt tussen 1.610 en 2.100 kg – afhankelijk van de motor en uitrusting.

Er zijn vier rijstijlen, waaronder auto- eco en M-modus. - Foto's: Weidemann

Er zijn vier rijstijlen, waaronder auto- eco en M-modus. – Foto’s: Weidemann

Drie assen

Naast de standaardas (met hydrostatische vierwielaandrijving, zonder sperdifferentieel) is er keuze tussen twee zwaardere ZF-assen inclusief sperdifferentieel. Volgens Weidemann Nederland zijn de twee zwaardere motoren de meer aangewezen modellen voor gebruik op boerenbedrijven; met de zwaarste as worden die verkocht als Extreme, met de middelste as als Deluxe.

Vier rij-instellingen

Weidemann ecDrive is de elektronisch geregelde rijaandrijving (Electronic Controlled Drive) met vier verschillende rij-voorkeuren. De auto-modus regelt diverse factoren optimaal voor de beste prestaties. In eco wordt het motortoerental na het bereiken van de gewenste snelheid teruggebracht naar 2.200 omw./min. voor minder lawaai en brandstofbesparing. De derde optie is voor optimaal gebruik van hydraulisch aangedreven aanbouwdelen, de vierde (M-Drive) is bedoeld om handmatig rijsnelheid en toerental te begrenzen; het gaspedaal gedraagt zich dan als rijpedaal.

Het kipvermogen met laadbak recht ligt tussen 1.610 en 2.100 kg.

Het kipvermogen met laadbak recht ligt tussen 1.610 en 2.100 kg.

Verder is er een elektrische handrem met zowel auto-hold- als hill-hold-functie: de rem schakelt automatisch in als machine stilstaat, de rijrichting in neutraal wordt gezet, als de bestuurder zijn stoel verlaat of de motor uitzet.

Ergonomisch

Het interieur is volledig opnieuw ontworpen en voorzien van een kleurgeoriënteerd bedieningsconcept/schakelaarindeling. Het reeds goede zicht is nog verder verbeterd met een grotere dakuitsparing met beschermtralies voor goed zicht naar boven. Keuze uit een eendelige glazen deur of een tweedelige.

Een 45 pk sterke Hoftrac 1390 Deluxe kost rond € 46.000 ex. btw en dat is dan inclusief een derde functie op de joystick en een regelbare oliestroomknop.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Gebroeders Geens introduceert elektrische Knikmops

Gebroeders Geens, brengt de elektrische Knikmops KM 140 E op de markt. De elektrische kniklader is verkrijgbaar met twee accupakketten.
Afbeelding artikel

JCB 403E-wiellader: emissieloos rijden zonder lawaai

De eerste compacte e-wiellader van JCB, de 403E, is een handige geruis- en emissieloze hulp in en rondom de stal. TREKKER...
Afbeelding artikel

Elektrische wiellader JCB 403E is praktijkrijp

Compacte elektrische wiellader JCB 403E biedt hetzelfde vermogen als het dieselaangedreven model, maar is stiller en vrij van CO2-uitstoot.
Beheer
WP Admin