fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Steyr neemt Absolut-serie in productie

Foto: Steyr

Oostenrijkse trekkerfabrikant Steyr, onderdeel van CNH Industrial, neemt de Absolut-serie in productie. De trekker is leverbaar in drie uitrustingsniveau’s: Evolution, Excellence of Orange.

Trekkerfabrikant Steyr laat weten de Absolut CVT-serie in productie te nemen, en dat de eerste trekkers eind deze maand in Nederland leverbaar zijn. Steyr presenteerde de opvolger van de 6200-serie op de Agritechnica in 2019, ruim een jaar geleden. De serie is alleen leverbaar met een traploze transmissie. De Impuls-serie, met een kortere wielbasis waar Steyr voornamelijk de motor en motorkap een update gaf, was al in productie. De Absolut-serie met langere wielbasis van 200 tot 261 pk onderging een grotere vernieuwing, wat meer tijd kostte. Zo voldoet de 6,7 liter FPT-zescilinder motor nu aan de Fase 5-emissienorm en mag 100% HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) biodiesel tanken. Maar daarnaast zijn veel details aangepast, zoals de motorkap, cabine-interieur, ruitenwissers, de aluminium trap en de complete routing van kabels en (hydrauliek-)leidingen is aangepast. Ook de Impuls-serie met korte wielbasis, zal die vernieuwingen ondergaan, vermoedelijk eind dit jaar.

Opties exclusief voor Steyr

Moederconcern CNH Industrial, met daarin de zustermerken Case IH en New Holland, heeft in 2019 aangegeven meer onderscheid aan te willen brengen tussen de drie trekkermerken. Daar is de nieuwe Absolut-serie een uitwerking van. Zo is de trekker voortaan optioneel (bruto zo’n €3.200) leverbaar met een luchtgeveerde cabine; iets wat af-fabriek niet mogelijk is bij de zustermerken. Verder is de Steyr Absolut voorzien van bijvoorbeeld een rechterdeur in de cabine, een schoonwatertank om handen mee te wassen, en kun je meer transmissie-instellingen zelf doen, dan bij de zustermerken.
Over dat laatste: Steyr zegt de mate van acceleratie- en deceleratie te hebben verbeterd, als ook de agressiviteit van de omkeershuttle, de gevoeligheid van het rijpedaal, de annulering van het cruisecontrolpedaal en de gevoeligheid en positiedetectie van de Multicontroller. Nieuw is ook dat de chauffeur met de cruise-snelheid snel even kan overschrijden op de kopakker met 2,5 km/u tot 10 km/u. Ook is er een zogeheten ‘kickdown’-functie wat ervoor zorgt dat de transmissieverhouding wijzigt bij het abrupt intrappen van het rijpedaal om sneller te accelereren. Ook deceleratie kun je voortaan agressief instellen, zodat de trekker rap afremt bij het loslaten van het pedaal.

Lees verder onder de foto

Foto: Steyr

De Steyr Absolut is voortaan optioneel leverbaar met een luchtgeveerde cabine.

Keus uit drie pakketten

Voortaan kun je kiezen uit drie uitrustingsniveau’s: Evolution, Excellence (meest luxe) of het Orange-pakket. Die laatste is bedoeld voor gemeentewerken. Met deze pakketten biedt Steyr meer overzicht en herkenning in de tweedehandsmarkt. Een Evolution-uitvoering wordt optioneel uitgerust met dezelfde fronthef als de grotere Terrus-serie. Standaard is er hydrauliekpomp die 150 l/min verpompt, optie is 170 l/min. Er zijn vier aftakastoerentallen, en de hef tilt volgens Steyr 10.463 kilo. Het luxere Excellence-pakket doet hier nog een schepje bovenop met zaken als een hydraulische topstang, automatische hefstabilisatie, voorbereiding op S-Guide gps-besturing en variabele stuuroverbrenging, en Easy-Tronic II-kopakkermanagement.
Een Absolut 6240 CVT in Evolution-uitvoering kost bruto €219.166. Diezelfde trekker, in Excellence-uitvoering met luchtgeveerde cabine, gps-voorbereiding en scherm, kost bruto €230.523.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Klassieker Steyr 8140 na brand uit de as herrezen

Gepensioneerd monteur Jo van Wijlick restaureerde deze Steyr 8140 nadat de klassieke trekker flinke brandschade had opgelopen.
Afbeelding artikel

Beeld uitgelekt van nieuw topmodel Steyr

Op internet circuleert een computertekening met daarop mogelijk een nieuw topmodel trekker van Steyr.
Afbeelding artikel

CNHi levert trekkers van 100-400 pk met omkeerinrichting

De omkeerinrichting was al beschikbaar in Steyr-trekkers. Nu levert CNHi deze ook in Case IH- en New Holland-trekkers van 100 tot...
Beheer
WP Admin