Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe RVS tank van Dewa tot 40% lichter

Foto: Dewa

Belgische machinefabrikant Dewa laat een nieuwe mesttank bouwen van roestvrijstaal. Door het gebruik van rvs lukt het de fabrikant de tank tot 40% lichter te maken in vergelijking met modellen van staal, de prijs ligt 15 tot 20% hoger.

 

Machinefabrikant Dewa uit het Belgische Evergem, bekend van onder andere silagewagens en kippers, introduceert een mesttank gemaakt van RVS. Door het gebruik van RVS lukt het de fabrikant een tank te maken die tot 40% lichter is dan een tank van staal (onderstel niet meegerekend). Een volle mengmesttank met een stevige trekker ervoor overschrijdt al snel het maximaal toegelaten gewicht op de weg. Jan de Walsche, een van de eigenaren van het bedrijf legt uit: “Naast dat de tank tot 40% lichter is heeft RVS nog andere voordelen. Het is steviger, slijtvast en blijft ook langer mooi. De kwaliteit van RVS is beter dan staal.” De nieuwe tanks kosten met ongeveer €50.000 (25 kuub tank, excl. onderstel) zo’n 15 tot 20% meer dan een stalen tank, meldt De Walsche.

Lees verder onder de foto

Van 16 tot 29 kuub

De nieuwe RVS mengmesttanks van Dewa zijn leverbaar met een inhoud van 16 tot 29 kubieke meter. Er is keuze uit een 2- of 3-assige uitvoering. De tanks kunnen zowel als een vaste constructie op een Dewa onderstel gebouwd worden of als opbouw op een wisselchassis, in combinatie met bijvoorbeeld een silagebak. De 16 kuubs tank is nog niet gebouwd, de grotere tanks zijn inmiddels wel al enkele van verkocht.

Het chassis is voorzien van een hydraulische ophanging en starre as besturing (achterste as gestuurd bij tandemas, eerste en derde as gestuurd bij tridem). Vanwege deze starre as besturing kunnen de tanks ook in hondegang achter de trekker meerijden. Standaard zijn de tanks van Dewa uitgerust met een touchscreen bediening. Daarnaast zijn de tanks te voorzien van onder andere een zuigarm, wielaandrijving, een weegsysteem of een turbovuller/losser.

 

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Deens onderzoek: 2% meer mais met VF-banden onder mesttank

Dit is het effect van Alliance VF-banden onder een drieasser mesttank: 2% meer mais per hectare, 4,4% minder slip en 50...
Afbeelding artikel

Ipsam na 70 jaar failliet

De Belgische machinefabrikant Ipsam is failliet is verklaard. In de landbouw was het bedriujf vooral bekend van de mesttanks. Ipsam Technology,...
Afbeelding artikel

Een glimmende uitlaat roest niet

Soms is het noodzaak om te investeren in een nieuwe uitlaat, als de uitlaatpijp wegroest of zelfs afbreekt. Dan kan je...
Beheer
WP Admin