fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Fedecom rapporteert trekkerverkopen nu per kwartaal

In plaats van maandelijks met verkoopcijfers van trekkers te komen, publiceert Fedecom deze vanaf nu per kwartaal. Een reden is dat de maandelijkse cijfers wisselden door allerlei incidentele oorzaken. Hierdoor waren echt harde conclusies pas na verloop van tijd te trekken. Productieverstoringen vanwege de corona-pandemie maakten het onrustige beeld er alleen maar erger op, aldus Fedecom. Een rapportage per kwartaal zal meer rust in de cijfers brengen, is de verwachting.

Fedecom bekijkt nog of zij in de toekomst data van de Dienst Wegverkeer (RDW) kan gaan gebruiken voor de statistieken. Die geven nu immers de kentekens uit en een overzichtje daarvan zou minder werk opleveren dan alle verkoopcijfers van aangesloten trekkerverkopers verzamelen en bundelen. Nog onduidelijk is welke gegevens de RDW wil en mag delen, en welke onnauwkeurigheid je krijgt doordat tussen het uitgeven van een kenteken en de daadwerkelijke verkoop van de trekker meer of minder tijd kan zitten.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Fors minder trekkers in Italië verkocht in eerste kwartaal

Stijgende rentetarieven in combinatie met stijgende machineprijzen veroorzaakt een flinke daling in de trekkerverkoop in Italië.
Afbeelding artikel

Trekkerverkoop stijgt in 2023

Uit de cijfers van brancheorganisatie Fedecom blijkt dat er in 2023 meer trekkers zijn verkocht dan een jaar eerder.
Afbeelding artikel

Video | Loonwerker Peter Kastelijn stopt met agrarisch loonwerk

In deze video vertelt loonwerker Peter Kastelijn waarom hij stopt met agrarisch loonwerk. Hij kijkt vooruit naar een nieuwe toekomst.
Beheer
WP Admin