Terug naar nieuwsoverzicht

Claas Scorpion 7045, elke dag gebruikt

De Scorpion was in aanschaf niet goedkoop. toch is Ham blij met de gemaakte keuze.
In 2005 kwam Claas met de Scorpion-verreikers op de markt. In 2008 testten we de Scorpion 7045 uitgebreid. Recent werd hij opnieuw door ons getest. Dit lees je de Trekker editie van Maart 2021 (390). Daarnaast vroegen we de ervaring van een gebruiker, dit keer de gebroeders Ham: De gebroeders Jan en Ben Ham hebben een akkerbouwbedrijf in Nieuw-Vennep. In 2009 stapten ze af van het persen van kleine baaltjes. Dus moest er een machine komen om de grote pakken stro weg te zetten. Dat werd een ni


Registreer om 2 gratis premium artikelen te lezen

Wil je 2 gratis premium artikelen per maand lezen?
registreer

en lees meteen verder!

Al abonnee? Log dan hier in.

‘QuattroLink’ gesleepte ophanging van de maaibalk
De Extra 787T, met een werkbreedte van 8,75 meter, heeft wel de zogenoemde ‘QuattroLink’ gesleepte ophanging van de maaibalk en ook de ‘SemiSwing’ stalen kneusvingers die aan de graskneuzer gemonteerd zijn. De maaier beschikt ook over de makkelijke hydraulische bodemdru-instelling. In het segment triple-maaiers biedt Vicon nu 3 typen aan. Nieuw is de middenversie, de Extra 787T met een brutoprijs van €46.900. - Foto: Vicon

8 maaischijven
Elke maaibalk is 3,2 meter breed en heeft 8 maaischijven. De bediening van alles verloopt heel eenvoudig en direct via 3 dubbelwerkende ventielen, rechtstreeks vanaf de trekker. Vicon adviseert minimaal een trekker met een motorvermogen van 180 pk.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Proefrit Manitou MLT 841 stil en comfortabel

Manitou presenteerde onlangs zijn vernieuwde verreikerserie. De MLT 841 en MLT 1041 volgen de MLT 840 en 1040 op. De cabine...
Afbeelding artikel

New Holland FR hakselaar is constante factor in mais en gras

Het is ruim tien jaar geleden dat New Holland afscheid nam van de FX, en de FR-hakselaar als opvolger introduceerde. Dat...
Afbeelding artikel

Transmissie-luxe verkrijgbaar op meer JCB-verreikers

JCB’s DualTech VT is voortaan ook een optie voor de Agri Super-typen van de Serie III-verreikers, en komt zo binnen het...