fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Claas Scorpion 7045, elke dag gebruikt

De Scorpion was in aanschaf niet goedkoop. toch is Ham blij met de gemaakte keuze.

In 2005 kwam Claas met de Scorpion-verreikers op de markt. In 2008 testten we de Scorpion 7045 uitgebreid. Recent werd hij opnieuw door ons getest. Dit lees je de Trekker editie van Maart 2021 (390). Daarnaast vroegen we de ervaring van een gebruiker, dit keer de gebroeders Ham:

De gebroeders Jan en Ben Ham hebben een akkerbouwbedrijf in Nieuw-Vennep. In 2009 stapten ze af van het persen van kleine baaltjes. Dus moest er een machine komen om de grote pakken stro weg te zetten. Dat werd een nieuwe Claas Scorpion 7045. Sindsdien gebruiken de akkerbouwers hun verreiker praktisch dagelijks voor allerlei klussen op en rondom het erf. De Claas was bij aanschaf redelijk wat duurder dan een Manitou die ook serieus in beeld was, herinnert Ham zich. De ondernemers reden echter al Claas-trekkers en de relatie met de dealer om de hoek gaf uiteindelijk de doorslag. “Je pakt ’m iedere dag, maar qua uren loopt hij bij ons niet veel. Er staan nu ongeveer 4.500 uren op de klok. Maar je kunt hem niet missen.” De Scorpion vertoonde geen noemenswaardige mankementen. “Af en toe een lekke slang maar niets bijzonders. Tot nu toe ben ik blij dat ik Claas gekozen heb. Hij is ook goed in trekwerk. Een volle wagen stro is geen enkel probleem.” De verreiker beschikt over de VariPower Plus-aandrijving. In de winter verzet Ham ook volle opleggers aardappelen met een dolly. Die wegen 35 ton en dat gaat probleemloos. Daarom beschikt de compleet uitgevoerde Scorpion ook over luchtremmen. “Er is weinig dat er niet op zit.”

Lees verder onder de foto

Ben Ham (52), mts. Ham, Nieuw-Vennep (Z.-H.)

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

A&M Machinery pakt tweedehands machinehandel professioneel aan

Focus, transparant werken en je onderscheiden in de markt zijn de bouwstenen van het succes van A&M Machinery.
Afbeelding artikel

Case IH Farmall U Pro aanschaffen? Tips en tricks

TREKKER testte de Case IH Farmall U Pro in 2014. Nu een update, want waarop let je bij aanschaf?
Afbeelding artikel

Verreikertest: alles over de New Holland

Er zit geen knop of functie te veel in de New Holland: de verreiker is eenvoudig en simpel. En sterk! Het...
Beheer
WP Admin