fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Valtra bouwt nieuwe spuiterij bij fabriek

Agco investeert al jaren in modernisering van de vestiging in Suolahti. Daar komt komend jaar een state-of-the-art spuiterij van 1.500 vierkente meter bij.

De Valtra-fabriek in het Finse Suolahti krijgt in 2022 een nieuwe spuiterij. Deze moet het spuitproces flexibeler en duurzamer maken.

Het gaat volgens Valtra om de grootste investering in de vestiging in tientallen jaren, zonder dat in euro’s te specificeren. Op het terrein naast de montagehal komt een nieuw gebouw van 1.500 vierkante meter. De spuiterij zelf zal volledig automatisch zijn werk doen met robot-spuitmachines. Die kunnen ook de moderne, grotere trekkerframes aan, en meer verschillende machines. Het coatingproces omvat het geautomatiseerde wassen en voorbehandelen, het robotlakken én het drogen.

Andere voordelen van de innovatie zijn de betere energie-efficiëntie en (brand)veiligheid van de fabriek.

De productie in Suolahti gaat tijdens de bouw gewoon door. Die start nog dit jaar, de faciliteit moet augustus 2022 bedrijfsklaar zijn. Moederconcern Agco investeerde afgelopen jaren al zware in deze vestiging. Begin dit jaar is een logistiek centrum van 9.000 vierkante meter in gebruik genomen met ingrijpende wijzigingen in productielijnen, waardoor Valtra efficiënt nieuwe modelseries kan assembleren.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

John Deere investeert in Hello Tractor

John Deere investeert in het Keniaanse bedrijf Hello Tractor, dat trekkereigenaren via een app verbindt met kleine boeren in Afrika.
Afbeelding artikel

Aankoop bemesting: Simpele strooier die bodem ontziet

Het mestseizoen 2022 staat voor de deur. TREKKER sprak acht ondernemers naar hun afwegingen om (veel) geld te steken in de...
Afbeelding artikel

Aankoop bemesting: Bedrijfszekerheid en lage kosten

Het mestseizoen 2022 staat voor de deur. TREKKER sprak acht ondernemers naar hun afwegingen om (veel) geld te steken in de...
Beheer
WP Admin