fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Toch loofklapper op Grimme Ventor

De HT 400-loofklapper geeft extra reiniging van de aardappelstroom, met name bij rassen met veel en/of taai loof.

Grimme voert voor komend oogstseizoen een aantal verbeteringen door aan de Ventor 4150-vierrijige, zelfrijdende aardappelrooimachine. Optioneel is nu ook een loofklapper te krijgen.

Grimme introduceerde deze Ventor in 2017 en stelde toen dat de reiniging van de aardappelstroom voldoende was zonder loofklapper. Toch kwamen uit de praktijk verzoeken om die voorziening alsnog mogelijk te maken, vooral van telers van aardappelrassen met veel en/of taaier loof. Dus is de zelfrijder vanaf heden uit te bestellen mét de Grimme HT 400-loofklapper. Een afvoerband met loofverspreider werken geklapt loof weg richting de reeds gerooide werkgang. De werkdiepte regel je vanuit de cabine, en met behulp van sleeptasters houdt de machine die automatisch constant. In transport hef je de loofklapper tot boven de opname-eenheid.

Meer upgrades

Andere verbeteringen aan de Ventor 4150 zijn de toepassing van slijtvaste kunststof schaarplaten, die op zware grond het blijven kleven van grond verminderen. Als optie is Speedtronic-Web te koop, software die de snelheid van zeefbanden en loofdoorvalband automatisch optimaliseert ten opzichte van de rijsnelheid. Dit ontlast de chauffeur. Verder is er Turbo Clean-zelfreiniging, een voorziening om banden en reinigers schoner te krijgen. Te starten op de kopakker met een drukknop, of volledig automatisch.

Bodemdruk

Nog een optie is om de machine op grote Michelin Cerexbib 2-banden te zetten, maat VF 900/60 R38. Deze Ultraflex-banden geven een lagere bodemdruk. Verder is de lossnelheid van de bunker teruggebracht van 90 naar 60 seconden. Tot slot is opbrengstmeting te krijgen: met de opgeslagen gegevens kun je later taakkaarten maken voor een verbeterd perceelsgebruik in navolgende jaren.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Nieuwe tweerijige wagenrooier bij Grimme

De Select 200 is de nieuwe wagenrooier van Grimme. Opvallend is de automatische besturing van de achteras.
Afbeelding artikel

Dewulf presenteert Enduro in online event

Dewulf presenteerde tijdens een online event de Enduro. De 4-rijige zelfrijdende zeefbandrooier op banden is een aanvulling op de Kwatro, voor...
Afbeelding artikel

Ropa bouwt loofklapper

Het Duitse Ropa speelt in op beperkingen aan het gebruik van chemische middelen en ontwikkelde een loofklapper om aardappelloof mechanisch te...
Beheer
WP Admin