fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Slapen in een Pöttinger Profi Caravan

Gerard en Gertine Stronkhorst voor hun Pöttinger caravan

Een oude Pöttinger Profi-opraapwagen in anderhalf jaar tijd ombouwen tot caravan. Het kan! Gerard Stronkhorst deed dit, met de hulp van zijn gezin en buurman.

Aan de buitenkant lijkt het nog op een opraapwagen, aan de binnenkant is het een caravan die van alle gemakken is voorzien.

Waarom ben je hieraan begonnen?

Gerard: “We wilden iets bijzonders. We gaan nog weleens naar oldtimer dagen en dan namen we de pipowagen mee. Dat vond ik alleen niet zo goed bij de trekker passen. We kochten daarom de Pöttinger-opraapwagen. Samen met buurman Chris Kool hebben we deze omgebouwd tot caravan.”

Leeg halen, bed er in en klaar?

“Zeker niet! We hebben hem helemaal uit elkaar gehaald, gerepareerd waar nodig, helemaal opnieuw opgebouwd en geïsoleerd. Hij moest er nog wel origineel uitzien en we hadden geen voorbeeld. Dat maakte het proces soms wel frustrerend, want soms heb je een idee in je hoofd dat in de praktijk gewoon net niet blijkt te werken.”

Lees verder onder de foto

Zoals?

“Een voorbeeld is het bed. We hadden de binnenmaat van de caravan en daar zou het bed dat we hadden precies in passen. Maar vanaf de vloer gaan de wanden iets naar buiten toe en dat was de maat die we hadden. Maar voor elk probleem is een oplossing dus we hebben beugels aan de wand gemonteerd en daar het bed op gezet. Bijkomend voordeel is nu dat we daardoor extra ruimte onder het bed hebben.”

Hoe ziet de binnenkant er nu uit?

“Van alle gemakken voorzien. Een oude kast dient als keukenblokje, met daarop een oud granieten aanrechtblad. De bovenkastjes heb ik zelf gemaakt. Er zat een oude koelkast in maar die maakte zoveel herrie dat we die al vrij snel vervangen hebben voor een nieuwer model. De elektronica zit voor in de bak, samen met de meubels. Een prima opbergplek”

Lees verder onder de foto

Opbergruimte voorin de caravan

En van buiten zie je het bijna niet

“Nee, mensen geloven soms ook niet dat het een caravan is. We hebben alles zo veel mogelijk origineel mogelijk gehouden. De kleur, opbouw en zelfs de stickers zijn opnieuw geplakt zoals origineel. Leuk detail is ook dat we een doek op de achterkant hebben gehangen met een print dat lijkt op hooi. Zo lijkt het net alsof hij pas van het veld komt”.

Enkele foto’s van de opbouw:

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Pöttinger levert nieuwe serie Boss 3000-opraapwagens

Pöttinger introduceert een nieuwe serie Boss 3000-opraapwagens. Deze serie vervangt de Euroboss-opraapwagens.
Afbeelding artikel

Pöttinger introduceert Boss 3000 Master-opraapwagen

De Pöttinger Boss 3000-opraapwagen is bedoeld voor kleinere bedrijven. Het Pöttinger Evomatic-systeem vergt volgens de fabrikant minder onderhoud.
Afbeelding artikel

Video | Pöttinger-bandhark Mergento VT 9220 in het gras

In deze video zie je de nieuwe bandhark van Pöttinger, de Mergento VT 9220, aan het werk in Nederland.
Beheer
WP Admin