fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

McConnel introduceert eenvoudige armmaaier

Foto: McConnel

McConnel importeur Dabekausen uit het Limburgse Echt heeft in overleg met de fabriek een serie maaiarmen samengesteld die bestemd zijn voor een minder intensieve gebruiker. De machines zijn volgens de importeur eenvoudig en gebruiksvriendelijk.

De nieuwe serie maaiarmen van McConnel is de 35- serie. Dit zijn twee machines met 4,6 respectievelijk 5 meter reikwijdte. Deze maaiarmen zijn geschikt voor tractoren met een eigen gewicht vanaf 2100 kilogram en een vermogen vanaf 45 pk.

Eigen hydraulisch systeem

De armmaaier is uitgerust met een eigen hydraulisch systeem die aangedreven wordt door een 540 toeren aftakas. De pomp levert een vermogen van 46 l/min bij 210 bar. De standaardbediening van de machine verloopt via een meerhendel (bowden) kabelbediening. Optioneel is proportionele bediening leverbaar. De armmaaier kan naast de één meter brede klepelbak ook voorzien worden van een takkenschaar of zaag.

Ideaal voor veehouderij- en akkerbouwbedrijven

Volgens importeur Debekausen is deze machine zeer geschikt voor de veehouderhouders of akkerbouwbouwers die voordelig en regelmatig zelf landschapsonderhoud wil plegen. Een armmaaier met kabelbediening inclusief klepelbak is te verkrijgen voor €10.000,- excl. btw. De optionele proportionele bediening heeft een meerprijs van €3.000,-.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Zelfrijdende Delvano omgebouwd tot slootkantenmaaier

Marius Lensink in het Gelderse Haarlo bouwde een zelfrijdende Delvano om tot slootkantenmaaier. Dat ging gepaard met het nodige denkwerk, maar...
Afbeelding artikel

Case IH kondigt eerste spuitdrones aan

Case IH lanceert binnenkort zijn eerste spuitdrones in twee modellen: 30 en 70 liter. De fabrikant wil de Vtol eerst via...
Afbeelding artikel

Hägele levert app-bediening voor Cleanfix-omkeerventilator

Met de Cleanfix-omkeerventilator-app van de Duitse fabrikant Hägele kun je omkeer-intervallen instellen of pauzeren.
Beheer
WP Admin