Terug naar nieuwsoverzicht

McConnel introduceert eenvoudige armmaaier

Foto: McConnel

McConnel importeur Dabekausen uit het Limburgse Echt heeft in overleg met de fabriek een serie maaiarmen samengesteld die bestemd zijn voor een minder intensieve gebruiker. De machines zijn volgens de importeur eenvoudig en gebruiksvriendelijk.

De nieuwe serie maaiarmen van McConnel is de 35- serie. Dit zijn twee machines met 4,6 respectievelijk 5 meter reikwijdte. Deze maaiarmen zijn geschikt voor tractoren met een eigen gewicht vanaf 2100 kilogram en een vermogen vanaf 45 pk.

Eigen hydraulisch systeem

De armmaaier is uitgerust met een eigen hydraulisch systeem die aangedreven wordt door een 540 toeren aftakas. De pomp levert een vermogen van 46 l/min bij 210 bar. De standaardbediening van de machine verloopt via een meerhendel (bowden) kabelbediening. Optioneel is proportionele bediening leverbaar. De armmaaier kan naast de één meter brede klepelbak ook voorzien worden van een takkenschaar of zaag.

Ideaal voor veehouderij- en akkerbouwbedrijven

Volgens importeur Debekausen is deze machine zeer geschikt voor de veehouderhouders of akkerbouwbouwers die voordelig en regelmatig zelf landschapsonderhoud wil plegen. Een armmaaier met kabelbediening inclusief klepelbak is te verkrijgen voor €10.000,- excl. btw. De optionele proportionele bediening heeft een meerprijs van €3.000,-.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Nonstopbunker en wielaandrijving op Grimme EVO 280

Voortaan is de Grimme EVO 280-bunkerrooier optioneel uit te rusten met een 6 tons Nonstopbunker en hydraulische wielaandrijving. Machinefabrikant Grimme uit...
Afbeelding artikel

Vredo komt met sleepslang-systeem

Machinefabrikant Vredo komt met een eigen sleepslangbemester op de markt. Bijzonder, is dat het gaat om een tussenunit, waar een standaard...
Afbeelding artikel

Kleber introduceert nieuwe IF band

De nieuwe Kleber Topker IF (Improved Flexion) zijn speciaal ontwikkeld voor trekkers met een vermogen van 200 pk en meer. De...