Terug naar nieuwsoverzicht

Kubota investeert in fruitplukkende drones

Each drone is equipped with a gentle gripper and several neural networks are responsible for detecting the fruit, for data fusion of the fruit’s position and their quality from different angles, fruit targeting, foliage and fruit calculations, ripeness measurements and for calculating the trajectory and manoeuvres through the foliage to the fruit as well as pulling or cutting the fruit from the tree. - Photo: Kubota

Machinefabrikant Kubota investeert 20 miljoen dollar in Tevel, een ontwikkelaar van autonoom vliegende plukrobots.

Tevel Aerobotics Technologies, opgericht in 2017 in Israël, ontwikkelt autonoom vliegende robots voor het plukken van fruit. Hiervoor wordt AI gecombineerd met computervisie, geavanceerde robotica, luchtvaarttechniek, ultramoderne vliegbesturing en datafusie en -perceptie. Tevel verwacht in 2021 een commerciële uitrol. De vliegende autonome robots van Tevel worden gebruikt voor het plukken van fruit, waaronder appels, perziken, nectarines, peren, pruimen, citrus en avocado. De start-up werkt ook aan uitdunnings- en snoeifuncties.

Meer dan 10 miljoen uitzendkrachten

Volgens Kubota wordt er elk jaar meer dan 800 miljoen ton fruit geproduceerd op een oppervlakte van 70 miljoen hectare wereldwijd. Dat vertegenwoordigd een jaarlijkse marktwaarde van 1 biljoen dollar. Telers zouden jaarlijks 100 miljard dollar besteden aan het plukken van dat fruit, en werven hiervoor meer dan 10 miljoen tijdelijke arbeiders.

Kubota zegt dat het steeds moeilijker is om deze seizoensarbeiders te vinden, op te leiden, in dienst te nemen en tijdelijke huisvesting te bieden.

Covid-19 vergroot het tekort aan arbeidskrachten

Bovendien heeft de Coronacrisis, vanwege de complexiteit bij het overschrijden van grenzen en internationale reizen, het tekort aan arbeidskrachten verder verergerd en het risico bij de fruitproductie vergroot door de beschikbaarheid van migrerende werknemers te beperken. “Daarom verhoogt de oplossing van Tevel de wereldwijde voedselzekerheid door een beschikbare en betrouwbare toeleveringsketen te bieden”, zegt Kubota.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Tevel Aerobotics Technologies maakt "beste fruitplukkers ter wereld"

Een Israëlische start-up beweert veruit de beste fruitplukkers ter wereld te maken. Tevel Aerobotics Technologies uit Israël ontwikkelt vliegende autonome robots...
Afbeelding artikel

Kubota en Nvidia werken samen aan autonome trekker

Machinefabrikant Kubota gaat samenwerken met de Amerikaanse chipfabrikant Nvidia. Het doel: een intelligente, autonome trekker ontwikkelen. De Japanse trekkerfabrikant Kubota gaat...
Afbeelding artikel

Britten willen plukrobot

Een groep Britse bedrijven in de agrifoodbusiness bundelt de krachten om een robot te ontwikkelen.