Terug naar nieuwsoverzicht

Kubota investeert in fruitplukkende drones

Each drone is equipped with a gentle gripper and several neural networks are responsible for detecting the fruit, for data fusion of the fruit’s position and their quality from different angles, fruit targeting, foliage and fruit calculations, ripeness measurements and for calculating the trajectory and manoeuvres through the foliage to the fruit as well as pulling or cutting the fruit from the tree. - Photo: Kubota

Machinefabrikant Kubota investeert 20 miljoen dollar in Tevel, een ontwikkelaar van autonoom vliegende plukrobots.

Tevel Aerobotics Technologies, opgericht in 2017 in Israël, ontwikkelt autonoom vliegende robots voor het plukken van fruit. Hiervoor wordt AI gecombineerd met computervisie, geavanceerde robotica, luchtvaarttechniek, ultramoderne vliegbesturing en datafusie en -perceptie. Tevel verwacht in 2021 een commerciële uitrol. De vliegende autonome robots van Tevel worden gebruikt voor het plukken van fruit, waaronder appels, perziken, nectarines, peren, pruimen, citrus en avocado. De start-up werkt ook aan uitdunnings- en snoeifuncties.

Meer dan 10 miljoen uitzendkrachten

Volgens Kubota wordt er elk jaar meer dan 800 miljoen ton fruit geproduceerd op een oppervlakte van 70 miljoen hectare wereldwijd. Dat vertegenwoordigd een jaarlijkse marktwaarde van 1 biljoen dollar. Telers zouden jaarlijks 100 miljard dollar besteden aan het plukken van dat fruit, en werven hiervoor meer dan 10 miljoen tijdelijke arbeiders.

Kubota zegt dat het steeds moeilijker is om deze seizoensarbeiders te vinden, op te leiden, in dienst te nemen en tijdelijke huisvesting te bieden.

Covid-19 vergroot het tekort aan arbeidskrachten

Bovendien heeft de Coronacrisis, vanwege de complexiteit bij het overschrijden van grenzen en internationale reizen, het tekort aan arbeidskrachten verder verergerd en het risico bij de fruitproductie vergroot door de beschikbaarheid van migrerende werknemers te beperken. “Daarom verhoogt de oplossing van Tevel de wereldwijde voedselzekerheid door een beschikbare en betrouwbare toeleveringsketen te bieden”, zegt Kubota.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Kubota investeert in precisielandbouw voor wijn- en fruitteelt

Kubota investeert in Chouette, een Frans bedrijf dat specialiseert in precisielandbouw voor wijn- en boomgaarden. Het in 2015 opgerichte Chouette ontwikkelt...
Afbeelding artikel

Kubota bouwt nieuw distributiecentrum in Alblasserdam

Machinefabrikant Kubota is gestart met de bouw van een nieuw distributiecentrum voor Noord-Europa in Alblasserdam (Z.-H.).
Afbeelding artikel

Kubota neemt Ferrari en Bieffebi over

Kubota neemt de grasmaaierdivisie van de Italiaanse fabrikant Officine Bieffebi over. Hieronder valt ook het bedrijf Gianni Ferrari.
Beheer
WP Admin