Terug naar nieuwsoverzicht

Klassieker eigenaar over zijn Deutz DX 230

Boven: Het was best wel een klus, maar André Vennegoor heeft zijn Deutz DX 230 er weer zo goed als origineel bij staan. Inclusief de veertien gewichten à 64 kilo onder het chassis.

Eerder schreven we al over de Deutz DX 230 in onze rubriek De Klassieker. Eigenaar van deze trekker is André Vennegoor. We spraken hem over zijn klassieke trekker.

André Vennegoor is van huis uit niet per se met trekkers opgegroeid, maar als plattelandsjongen was hij er natuurlijk wel mee bekend. Vader had een aantal schapen en thuis lazen ze destijds het weekblad Boerderij. In zijn kindertijd publiceerde Boerderij foto’s in de rubriek Trekker van toen. André vond dat mooi en bewaarde de foto’s. Op zijn zestiende kocht hij zijn eerste trekker. Het werd een Deutz. Sleutelen en restaureren lag hem wel, en er volgden al snel meerdere trekkers. Dat leidde tot een inmiddels best flinke verzameling Deutz-trekkers die in een apart, van alle gemakken voorzien gebouw zijn ondergebracht. De DX 230 (nummer 63 in de serie) heeft André nu zes jaar in zijn bezit. Er staat 8.000 uur op de teller, maar of dat klopt is onzeker. De motor liep goed. Die had genoeg aan een grote beurt. De powershift was ook wel goed, maar de elektrische bedrading was verbrand. Het was een flinke zoektocht om de juiste schema’s te vinden, maar het lukte om zelf een nieuwe kabelboom te maken en alles weer aan de gang te krijgen. André restaureert zo grondig als hij kan, maar houdt zijn trekkers wel graag zo origineel mogelijk. Zeldzame exemplaren hebben de voorkeur, en daar is de DX 230 er zeker een van.

Naam: André Vennegoor 43

Naam: André Vennegoor 43

Gerelateerde tags: ,

Je las zojuist één van je gratis Premium artikelen

Onbeperkt lezen op trekkeronline.nl?
WORD ABONNEE

En lees meteen verder

Al abonnee? Log dan hier in.

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Deutz presenteert zijn waterstofmotor en mobiele snellader PowerTree

Deutz toont op de Amerikaanse vakbeurs ConExpo Con/Agg zijn waterstofmotor TCG 7.8 HC en mobiele snellaadsysteem PowerTree.
Afbeelding artikel

Klassieker | Itse Bos met zijn John Deere 1120

Itse Bos mag graag wat klussen met de John Deere 1120 die hij samen met zoon Robin opknapte.
Afbeelding artikel

Zeldzame combi Fendt 104S met mestverspreider

Hans ten Napel is de trotse eigenaar van een klassieker, een Fendt 104S. Daar zijn er wel meer van, maar die...
Beheer
WP Admin