fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Klassieker eigenaar over zijn Deutz DX 230

Boven: Het was best wel een klus, maar André Vennegoor heeft zijn Deutz DX 230 er weer zo goed als origineel bij staan. Inclusief de veertien gewichten à 64 kilo onder het chassis.

Eerder schreven we al over de Deutz DX 230 in onze rubriek De Klassieker. Eigenaar van deze trekker is André Vennegoor. We spraken hem over zijn klassieke trekker.

André Vennegoor is van huis uit niet per se met trekkers opgegroeid, maar als plattelandsjongen was hij er natuurlijk wel mee bekend. Vader had een aantal schapen en thuis lazen ze destijds het weekblad Boerderij. In zijn kindertijd publiceerde Boerderij foto’s in de rubriek Trekker van toen. André vond dat mooi en bewaarde de foto’s. Op zijn zestiende kocht hij zijn eerste trekker. Het werd een Deutz. Sleutelen en restaureren lag hem wel, en er volgden al snel meerdere trekkers. Dat leidde tot een inmiddels best flinke verzameling Deutz-trekkers die in een apart, van alle gemakken voorzien gebouw zijn ondergebracht. De DX 230 (nummer 63 in de serie) heeft André nu zes jaar in zijn bezit. Er staat 8.000 uur op de teller, maar of dat klopt is onzeker. De motor liep goed. Die had genoeg aan een grote beurt. De powershift was ook wel goed, maar de elektrische bedrading was verbrand. Het was een flinke zoektocht om de juiste schema’s te vinden, maar het lukte om zelf een nieuwe kabelboom te maken en alles weer aan de gang te krijgen. André restaureert zo grondig als hij kan, maar houdt zijn trekkers wel graag zo origineel mogelijk. Zeldzame exemplaren hebben de voorkeur, en daar is de DX 230 er zeker een van.

Naam: André Vennegoor 43

Naam: André Vennegoor 43

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Klassieker | Polderpionier Massey Ferguson 1200, een iconische trekker

Pieter de With is trotse bezitter van een Massey Ferguson 1200-trekker die Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders in 1975 in gebruik nam.
Afbeelding artikel

Machinepark met slagkracht: vlot 25.000 balen persen

Het machinepark van AJ Bedrijfsdiensten toont dat familie Bronkhorst professioneel werkt met de nodige slagkracht om kwaliteitshooi te maken.
Afbeelding artikel

Klassieker | Massey Ferguson 2745 ontworpen voor 200 pk

In 1976 introduceerde Massey Ferguson een nieuwe trekkerserie waarmee de fabrikant de competitie aanging in de categorie tot 200 pk.
Beheer
WP Admin