Terug naar nieuwsoverzicht

Vredestein komt met drie maten VF-ploegbanden

Bandenfabrikant Vredestein uit Enschede (Ov.) voegt drie nieuwe bandenmaten toe aan de Traxion Optimall-serie. Het gaat om twee 65 centimeter brede VF-ploegbanden, en een 60 cm brede bijhorende voorband.

Vredestein breidt de Traxion Optimall-bandenserie uit met drie nieuwe bandenmaten. Het gaat om twee nieuwe maten ploegbanden (VF650/85 R42 en VF 650/85 R38) en één maat bijhorende voorbanden (namelijk VF 600/70 R34). Deze 65 centimeter brede banden passen in de ploegvoor en daarmee zijn het voor Vredestein de eerste VF-ploegbanden. Het voordeel van een VF-ploegband, is dat je met een lage bandenspanning kunt ploegen waarbij de band in de lengte afplat en daarmee meer nokken op de grond heeft.

15% duurder

De banden zijn een alternatief voor de Traxion XXL-serie, wat geen VF-band is. Een Traxion XXL 650/85 R38-band kost voor de eindgebruiker zo’n €2.900 per stuk, en de nieuwe Traxion Optimall VF-band zal in de zelfde maatvoering zo’n 15% duurder zijn. Beter bodembehoud, minder wielslip en een lager brandstofverbruik zou het prijsverschil rechtvaardigen.

Lees verder onder de foto

Het voordeel van een VF-ploegband is dat je met een lage bandenspanning kunt ploegen en dat de band hierbij in de lengte afplat en daarmee meer nokken op de grond heeft.

Het voordeel van een VF-ploegband is dat je met een lage bandenspanning kunt ploegen en dat de band hierbij in de lengte afplat en daarmee meer nokken op de grond heeft. Foto’s: Michel Velderman

Ploegen met 0,6 bar

De nieuwe banden hebben een grote luchtkamer vanwege de 85% hoogte-breedte-verhouding. De VF650/85 R38-band is bijvoorbeeld ruim twee meter hoog (zo’n 206 cm). In veel gevallen zou het mogelijk zijn om met 0,6 bar bandenspanning te ploegen, aangezien per band ruim 4,5 ton mag worden getild bij die spanning en bij 10 km/u rijsnelheid. Bij 1 bar is dat zo’n 6 ton per band.

De band is, vanwege de maatvoering en hoge draagvermogen, ook geschikt voor onder (zelfrijdende) veldspuiten.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Nieuwe Vredestein Traxion-banden voor trekkers tot 200 pk

De nieuwe Vredestein Traxion-banden in de 70-serie worden geleverd in 15 maten en zijn geschikt voor trekkers 200 pk.
Afbeelding artikel

Claas keurt grootste Vredestein VF-band goed voor Xerion

De Vredestein VF Traxion Optimall is door Claas goedgekeurd voor gebruik op hun zware trekker Xerion. Het gaat om de grootste...
Afbeelding artikel

Mitas komt met band speciaal voor zelfrijder

Bandenfabrikant Mitas breidt het assortiment banden uit met een nieuwe 1000/65R32 CFO-band. De band is opgebouwd met VF-techniek en heeft afgeronde...
Beheer
WP Admin