fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Vredestein komt met drie maten VF-ploegbanden

Bandenfabrikant Vredestein uit Enschede (Ov.) voegt drie nieuwe bandenmaten toe aan de Traxion Optimall-serie. Het gaat om twee 65 centimeter brede VF-ploegbanden, en een 60 cm brede bijhorende voorband.

Vredestein breidt de Traxion Optimall-bandenserie uit met drie nieuwe bandenmaten. Het gaat om twee nieuwe maten ploegbanden (VF650/85 R42 en VF 650/85 R38) en één maat bijhorende voorbanden (namelijk VF 600/70 R34). Deze 65 centimeter brede banden passen in de ploegvoor en daarmee zijn het voor Vredestein de eerste VF-ploegbanden. Het voordeel van een VF-ploegband, is dat je met een lage bandenspanning kunt ploegen waarbij de band in de lengte afplat en daarmee meer nokken op de grond heeft.

15% duurder

De banden zijn een alternatief voor de Traxion XXL-serie, wat geen VF-band is. Een Traxion XXL 650/85 R38-band kost voor de eindgebruiker zo’n €2.900 per stuk, en de nieuwe Traxion Optimall VF-band zal in de zelfde maatvoering zo’n 15% duurder zijn. Beter bodembehoud, minder wielslip en een lager brandstofverbruik zou het prijsverschil rechtvaardigen.

Lees verder onder de foto

Het voordeel van een VF-ploegband is dat je met een lage bandenspanning kunt ploegen en dat de band hierbij in de lengte afplat en daarmee meer nokken op de grond heeft.

Het voordeel van een VF-ploegband is dat je met een lage bandenspanning kunt ploegen en dat de band hierbij in de lengte afplat en daarmee meer nokken op de grond heeft. Foto’s: Michel Velderman

Ploegen met 0,6 bar

De nieuwe banden hebben een grote luchtkamer vanwege de 85% hoogte-breedte-verhouding. De VF650/85 R38-band is bijvoorbeeld ruim twee meter hoog (zo’n 206 cm). In veel gevallen zou het mogelijk zijn om met 0,6 bar bandenspanning te ploegen, aangezien per band ruim 4,5 ton mag worden getild bij die spanning en bij 10 km/u rijsnelheid. Bij 1 bar is dat zo’n 6 ton per band.

De band is, vanwege de maatvoering en hoge draagvermogen, ook geschikt voor onder (zelfrijdende) veldspuiten.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Vredestein VF Flotation Optimall-band scoort uitstekend in DLG-test

Vergeleken met concurrerende VF-trailerbanden scoort de Vredestein VF Flotation Optimall als meest bodemvriendelijke band in de test.
Afbeelding artikel

Zes nieuwe maten Vredestein Traxion Optimall VF-trekkerbanden

Bandenfabrikant Apollo Tyres heeft zijn Vredestein Traxion Optimal VF-bandenserie uitgebreid met zes nieuwe maten.
Afbeelding artikel

Video | Zo wordt een Vredestein Traxion-trekkerband gemaakt

TREKKER neemt een kijkje in de bandenfabriek van Vredestein in Enschede (Ov.). Daar produceert de fabrikant de Traxion-trekkerband.
Beheer
WP Admin