Terug naar nieuwsoverzicht

Vijf nieuwe Roadbibs te koop

De Roadbib heeft niet het standaard nokkenprofiel, maar 52 blokken met een centrale rib. Volgens Michelin goed voor veel tractie in het land, een goed wegcontact en toch een lage rolweerstand.

Michelin heeft vijf nieuwe bandenmaten toegevoegd aan het assortiment Roadbib.

De fabrikant introduceerde de Roadbib in 2018 voor machines met een vermogen van meer dan 200 pk die ook intensief dienstdoen op de openbare weg. Daarvoor hebben ze een uniek loopvlakprofiel met 52 blokken (in plaats van nokken) voor extra tractie, met in het midden een centrale rib. Die zorgt ervoor dat op de weg de band op 40 % van zijn loopvlak rijdt – volgens Michelin is dat 60 % meer dan bij een conventionele nokkenband.

De vijf aan het leveringsprogramma toegevoegde afmetingen zijn 540/65 R30, 650/60 R34, 650/65 R34, 650/65 R42 en 710/75 R42. Samen met de twee eerste modellen zijn nu zeven maten leverbaar.

Volgens Michelin zitten landbouwers, maar vooral loonwerkers in de landbouw en in het grondverzet, tegenwoordig al meer dan 50 % van hun werktijd op de weg; anders gezegd: gedurende 80 % van de totale afstand die ze jaarlijks afleggen. In vergelijking met een conventionele band biedt de Roadbib extra comfort voor de bestuurder op de weg en op harde ondergrond. Door het brede loopvlak is er nauwkeuriger mee te werken en is de rolweerstand lager, gunstig voor het brandstofgebruik en de levensduur. De hoeveelheid rubber in contact met de grond helpt daarbij, en geeft goede tractie. Tegelijk is het afrolgeluid minder dan bij een conventionele tractorband met nokken.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Nieuwe Vredestein Endurion Trailer-band voor grondkippers

Vanaf januari 2023 start Vredestein met de levering van de nieuwe Endurion Trailer-band bedoeld voor grondkippers.
Afbeelding artikel

Eerste VF-werktuigband van Vredestein

Met de Flotation Optimall introduceert Vredestein zijn eerste VF-band voor mesttanks en opraapwagens.
Afbeelding artikel

Nieuwe Vredestein Traxion-banden voor trekkers tot 200 pk

De nieuwe Vredestein Traxion-banden in de 70-serie worden geleverd in 15 maten en zijn geschikt voor trekkers 200 pk.
Beheer
WP Admin