fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Vijf nieuwe Roadbibs te koop

De Roadbib heeft niet het standaard nokkenprofiel, maar 52 blokken met een centrale rib. Volgens Michelin goed voor veel tractie in het land, een goed wegcontact en toch een lage rolweerstand.

Michelin heeft vijf nieuwe bandenmaten toegevoegd aan het assortiment Roadbib.

De fabrikant introduceerde de Roadbib in 2018 voor machines met een vermogen van meer dan 200 pk die ook intensief dienstdoen op de openbare weg. Daarvoor hebben ze een uniek loopvlakprofiel met 52 blokken (in plaats van nokken) voor extra tractie, met in het midden een centrale rib. Die zorgt ervoor dat op de weg de band op 40 % van zijn loopvlak rijdt – volgens Michelin is dat 60 % meer dan bij een conventionele nokkenband.

De vijf aan het leveringsprogramma toegevoegde afmetingen zijn 540/65 R30, 650/60 R34, 650/65 R34, 650/65 R42 en 710/75 R42. Samen met de twee eerste modellen zijn nu zeven maten leverbaar.

Volgens Michelin zitten landbouwers, maar vooral loonwerkers in de landbouw en in het grondverzet, tegenwoordig al meer dan 50 % van hun werktijd op de weg; anders gezegd: gedurende 80 % van de totale afstand die ze jaarlijks afleggen. In vergelijking met een conventionele band biedt de Roadbib extra comfort voor de bestuurder op de weg en op harde ondergrond. Door het brede loopvlak is er nauwkeuriger mee te werken en is de rolweerstand lager, gunstig voor het brandstofgebruik en de levensduur. De hoeveelheid rubber in contact met de grond helpt daarbij, en geeft goede tractie. Tegelijk is het afrolgeluid minder dan bij een conventionele tractorband met nokken.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Chinese bandenmerk Linglong wil Europese landbouw in

Chinese bandenfabrikant Linglong wil groeien in de Europese landbouw. In Nederland heeft de fabrikant al een importeur gevonden: Profile DBS in...
Afbeelding artikel

15 nieuwe VF-bandenmaten Alliance Agriflex+372

Bandenfabrikant Yokohama-ATG breidt zijn VF-bandenserie Alliance Agriflex+372 uit met 15 nieuwe maten.
Afbeelding artikel

Drie nieuwe maten Alliance-cultuurbanden Agriflex+ 363 VF

Bandenfabrikant Alliance levert drie nieuwe bandenmaten in de serie Agriflex+ 363 XT VF-cultuurbanden.
Beheer
WP Admin